Wpis z mikrobloga

#niechcemisietagowac
Przypomniało mi się jak kumpel z dziewczyną bardzo chcieli wziąć ślub kościelny, więc żeby być dobrymi katolikami poszli do spowiedzi i wyspowiadali się także z seksu pozamałżeńskiego. Dla chłopaka ksiądz był wyrozumiały, tłumaczył że tak nie można ale wiadomo mężczyzna ma swoje potrzeby itp itd 5 zdrowasiek. Następna było dziewczyna to zbeształ ją za to, że się puszcza, nie potrafi dochować czystości, że nie jest prawdziwą kobietą. ogólnie ciężki bardzo grzech więc powymyślał jej na pokutę jakieś różańce, modlitwy powtarzane po sto razy oraz co najważniejsze ofiarę na rzecz parafii co łaska oczywiście minimum 200zł. To był ostatni ich dzień w którym byli w kościele. Na kocią łapę lepiej.
  • 4
  • Odpowiedz
@Adam89PL: Na razie odpuścili sobie śluby. Zamiast tego cieszą się sobą.

@Melisandre: Jak słuchałem jak to kumpel opowiadał to aż ciśnienie mi się podniosło. Ta dziewczyna jest naprawdę dobrą i ułożoną osobą. Po za tym każdy ma potrzeby niezależnie od płci. Szanujmy się.
W głębi trochę smutłem, bo jak można tak zrazić od samego początku ludzi chcących być religijnymi i to jeszcze w tak chamski sposób. Sam nie nie wierzę
  • Odpowiedz