Wpis z mikrobloga

#nostalgia #feels

Kurna, jestem z rocznika '98, a strasznie mnie bierze na oglądanie czegokolwiek z lat 90, jeżeli chodzi o telewizję.
Najpierw zaczęło się od Boy Meets World, potem różnych różności w archiwalnych nagraniach z TV z lat 90. na YT, potem The Price is Right (od niedawna mój ulubiony teleturniej, ale oglądam głównie odcinki starsze), a od wczoraj Słoneczny Patrol (i ta muzyka z intra). Ahh...

Przynajmniej wtedy nie było tyle syfu paradokumentalnego jak jest dzisiaj, przynajmniej u nas. Jak dobrze, że w młodym wieku porzuciłem oglądanie telewizji...
  • 11
@rockydoggy: Też 98. Widziałam tylko jeden odcinek TPIR z Aaronem Paulem, ale przyznam się po raz pierwszy że mam za sobą długi maraton Potyczek Jerry'ego Springera. Te emocje, te wybuchy.. Kwintesencja materiału pod publikę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Turqi: Jak dla mnie TPIR to coś, co nigdy nie sprawdziłoby się w polskiej TV i tak było w 1997-98, kiedy emitowano polską wersję na TVNie. Obaj prowadzący, speaker wzywający uczestników, muzyka, klimat publiki (każdy sobie przybija piątki), fajne minigry i sam pomysł na teleturniej... Nie dziwię się, że to ma już tyle lat. ( ͡° ͜ʖ ͡°)