Wpis z mikrobloga

da radę jakoś ustawić, żeby smsy były wysyłane bez polskich znaków?

soft od włocha 009s, stockowa aplikacja do wiadomości, której nie chciałbym zmieniać (ładnie wygląda)
#letv #x500
  • 13
@xlab: bardzo dobre pytanie. jak znajdziesz na nie odpowiedź to wołaj. ja w miui miałem ten problem i jak się okazało dopiero ktoś fixa pisze i dopiero po tym wysyła bez polskich znaków. jak ktoś pisze dużo sms lub tylko to może to być uciążliwe.
szukam czegoś w internecie. znajomy mi powiedział, że część polskich znaków u niego wyświetla jako "??" dlatego szukam rozwiązania
@PaulStone: @dariot: znalazłem rozwiązanie

instalacja xposed > gravity box [LP] > poprawki dotyczące telefonu > wiadomości > konwersja znaków Unicode > konwertuj wszystkie znaki Unicode

automatycznie zmienia wszystkie ogonki na normalne litery
zainstalowałem paczkę w recovery, zainstalowałem apke z xda i wszystko działa. dużo nie zmieniałem, tylko kilka rzeczy do których jestem przyzwyczajony
@xlab: przeciez da sie wyłaczyc w ustawienaich wprowadzania tekstu żeby nie poprawiało czy tam podpowiadało przy wpisywniu, przynajmniej na tym od ewoo jest i na kazdym androidzie którego miałem było
@xlab: sorry ze marudzę ale dał byś linka do xposed które pobrać? znajdę gdzieś taka instrukcję troszkę bardziej dla laika? btw ta zmiana sprawi że tylko smsy będą wychodzić bez polskich znaków? przy żadnym innym pisaniu nic nie będzie poprawiać?