Aktywne Wpisy

techno_mojsze +353
Pytanie z kategorii 100% na serio, chciałbym dowiedzieć się jaka logika stoi za obecnym stanem rzeczy:
Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego urzędy są otwarte w godzinach porannych i wczesnopopołudniowych, kiedy większość ludzi jest w pracy? Dlaczego nikt nie przepchnął zmiany godzin na np. 12-20, tak żeby każdy mógł załatwić sprawę, tylko trzeba brać wolne w pracy żeby udać się do jaśnie pana urzędnika?
#pytanie i trochę #zalesie
Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego urzędy są otwarte w godzinach porannych i wczesnopopołudniowych, kiedy większość ludzi jest w pracy? Dlaczego nikt nie przepchnął zmiany godzin na np. 12-20, tak żeby każdy mógł załatwić sprawę, tylko trzeba brać wolne w pracy żeby udać się do jaśnie pana urzędnika?
#pytanie i trochę #zalesie

Mam przykładowo:
205\60\15, oraz
185\60\15
Dlaczego kalkulator przy tej samej feldze i wysokości, podaje mi inne wartości prędkościowe? Przecież takie różnice w szerokości nie mają żadnego znaczenia, a różnica w wysokości opony i felgi robi różnicę. Nie wiem, może jakiś głupi jestem, wytłumaczcie łopatologicznie.
#motoryzacja #opony #samochody #carboners
155 i 185. Obie mają "wysokość" 80. Ale to nie jest wysokość gumy uniwersalna [10, 20, 80] tylko wysokość względem szerokości i co za tym idzie, średnicy całego koła?
@jestemleniem: źle mi się zawołało, sorry ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bardzo źle będzie, jeśli założę opony 185\65\15,. zamiast 205\60\15 na zimę? Mam okazję założyć mało używane opony z pewnego źródła. Sam na nich jeździłem [dokładnie na tych, co mają iść do mojego samochodu] na innym aucie. Są na prawdę w świetnym stanie i mają znikomy przebieg.
Chodzi o względy bezpieczeństwa i przyczepności zimą. Idą z auta typu mini-suv do limuzyny, różnica
@marcindlug: Taką mam nadzieję i chętnie bym takie same opony na lato za montował, bo i pewnie spalanie byłoby ciut niższe.
@Zielony34: ja w swoim (taka sama dwójka, chyba ze zmieniłeś :P) mam 175/65/14 na zimę i jest OK, kładź śmiało
Teraz chciałem się upewnić, co do opon dla Leganzy, bo fabrycznie mam 205\60\15 a dorwałem 185\65\15.
EXISTING NEW
Diameter 627mm 621.5mm
Circumference 1969.8mm 1952.5mm
Poke 42.6mm 42.6mm
Inset 122.6mm 122.6mm
Speedo error 0% 0.88%
Reading at 30mph 30mph 30.27mph
Reading at 60mph 60mph 60.53mph
Ride height gain 0mm -2.75mm
Arch gap loss 0mm -2.75mm