Wpis z mikrobloga

@AntiPlay: jedna wizyta jak podrosną, ale możesz regularnie skracać boki, po prostu góra początkowo nie będzie taka spektakularna, tylko pokaż fryzjerce do czego dąższysz... a i te włosy u góry muszą być już wystarczająco długie żeby dało się je jednak zaczesać na jakiś bok... no i musisz wiedzieć na który
@AntiPlay: Mam coś takiego aktualnie i całkiem przyjemna fryzurka. Wystarczy, że ścinasz boki i tył na krótko (równo, bez żadnego cieniowania), zostawiając z tyłu u góry taki nieduży "placek" żeby to się ładniej układało. Górę podcinasz w taki sposób żeby z tyłu układała się w taką jakby "strzałkę", wtedy to wygląda estetyczniej.
Żeby coś takiego ugrać to trzeba przede wszystkim mieć dość długie włosy, ogólnie polecam na początku podcinak boki i
@ReniferApokalipsy: 90% facetów jedzie maszynką do zera i wygląda tak samo
@dzieju41: no nie każdy, większość preferuje wojskową fryzurę maszyną lub jakiś irokez
Ja na łyso nie mogę, bo znamię na głowie, teraz się obgoliłem i wygląda paskudnie. Długich też nigdy nie miałem, bo włosy mam proste :)
@AntiPlay: same here, ale to dawno. Odkryłem, że z dłuższymi włosami nie wyglądam jak szczur. Już od kilku lat noszę długie i chciałbym sprawdzić jak teraz będzie mi w krótkich włosach. A jak krótkie, to czemu by od razu nie dogolić się maszynką do golenia na łyso? ( ͡ ͜ʖ ͡)
@Kodziak: Ciężko powiedzieć bo przez dłuższy czas podcinałem górę tak raz na miesiąc, ale myślę że w sumie to zajmuje tak z 6-8 miesięcy zanim będzie wyglądało naprawdę porządnie. Wcześniej też nie jest źle, ale podczas strzyżenia wypada zostawiać zamiast "placka" z z tyłu u góry, coś takiego u góry po jednej stronie głowy, żeby układać te włosy trochę na bok.
To wszystko zależy w sumie od tego jak szybko rosną
@Kodziak: Przez "dobry" nie zrozum wysokich cen. Popytaj znajomych o dobre salony. Ja tnę się za 20cbl i efekty są porównywalne z fryzjerami z 75cbl ( ͡° ͜ʖ ͡°)