Wpis z mikrobloga

Mircy, zastanwiam się nad kupnem Samsung Galaxy S6 Edge. Nie szukam jakiegoś kombajnu żeby prowadzić obliczenia dla CERNu tylko telefonu do dzwonienia, pisania, przeglądania internetu i o ładnym wyglądzie. I że właśnie SG S6 Edge mi się bardzo podoba to mam kilka pytań najlepiej do użytkowników tego telefonu.
1. Jak wygląda trwałość? Ten zakrzywiony wyświetlacz łatwo ulega uszkodzeniom? Czy ze względu na szklane krawędzie muszę się liczyć z tym, że jeden upadek i mam po wyświelaczu? Są jakieś rozsądne, nie oszpecające etui na niego? Jest jakaś opcja wzmocnienia tego zakrzywionego wyświetlacza (nakładane szkło hartowane czy coś)?
2. Czy to prawda, że nawet bez grania, tylko przy przeglądaniu internetu ten telefon strasznie zamula?
3. Warto go kupować z perspektywą że przez najbliższe 3-4 lata nie będę chciał zmieniać telefonu?
5. A może olać Samsunga, dołożyć trochę złociszy i kupić Iphone 6s? (od zawsze używałem adroida)

#pytanie #samsung #gsm #telefony #iphone
  • 3
@dokumentydorejestracji: Z tego co piszesz wnioskuję, że nie miałeś S6 edge w dłuższym niż godzinne użycie.
@za_mlodu_socjalista:
1. Co do wyświetlacza to jest z boku chroniony przez aluminiową ramkę, po 3 miesiącach używania nie mam z boku żadnej ryski. Jeśli chodzi o etui to używam Spigen Case Ultra Hybrid, jest cienki i nie wygląda tragicznie.
2. Telefon chodzi bardzo szybko, nie wiesza się w żadnej sytuacji, od niedawna można instalować