Wpis z mikrobloga

Szalom, szalom, szalom Israel! Szalom bracia! $( ͡° ͜ʖ ͡°)$ Natchniony pewnym filmem z youtube postanowiłem zagrać Izraelem, niestety antysemici z Paradoxu nie stworzyli możliwości sformowania takiego kraju aj waj ( ͡° ʖ̯ ͡°) Można co prawda zagrać w #eu4 Izraelem posiadając wcześniej save z #ck2, ale nie dysponuje takim i nie jest to też idealne chyba rozwiązanie, bo świat w 1444 roku wyglądałby wedle rozgrywki aj waj. Można też użyć jakichś modów, ale tego też nie chciałem robić. Pozostało mi więc stworzyć własny kraj generatorem i dobrać mu odpowiednie parametry. Co ciekawe mamy rozpisane ładnie idee narodowe Żydów tutaj, ale... nie da się ich zmieścić w 200 punktach jakie pozwala użyć generator, nie dziwne, naród wybrany w końcu aj waj. Tyle tytułem wstępu, na razie tylko stworzyłem kraj, pierwsze działania jak będę miał większy nastrój na europkę. Szalom! #israel #europauniversalis4 #europauniversalis
l.....e - Szalom, szalom, szalom Israel! Szalom bracia! $( ͡° ͜ʖ ͡°)$ Natchniony pewn...

źródło: comment_9hKO97XWbyNrM66pzR4mt8AhZEhOuJrA.jpg

Pobierz
  • 7
@jaqqu7: To jeszcze zapytam cumplu, czy da się zrobić podwójną ideę, tak jak jest w tym opisie, bo jakby się dało to też bym zgodnie z tym ustawił, czyli:

Jewish Trade Tradition

+10% Trade steering
+10% National trade income modifier
@jaqqu7: Aha, dzięki, to szkoda, bo jak już zmieniać to tak jak tam jest. Tak samo niektórych idee nie da się ustawić na taki poziom jak jest w tym opisie. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale np.

+33 Global settler increase

Chyba tyle się nie dało ustawić bo było jakieś ograniczenie... albo coś też może źle kliknąłem.