Aktywne Wpisy
DrMagK2 +300
Moje miasto takie piękne XD
Jabby +480
Dwudziestokrotne przebicie❗️
Krótka historia o kościelnej działce, którą kupił Morawicki z żoną⤵️
- W latach 90. Kościoły, m. in. we Wrocławiu, dostawały państwową ziemię rolną - po 15 hektarów na parafię.
- Parafia świętej Elżbiety we Wrocławiu dostała jednak dwa razy więcej- 30 hektarów choć kościół jest jeden, proboszcz jeden i jedna patronka - ale na papierze parafie są dwie: cywilna i wojskowa.
- Jedną z tych ziem za 700 tys. zł
Krótka historia o kościelnej działce, którą kupił Morawicki z żoną⤵️
- W latach 90. Kościoły, m. in. we Wrocławiu, dostawały państwową ziemię rolną - po 15 hektarów na parafię.
- Parafia świętej Elżbiety we Wrocławiu dostała jednak dwa razy więcej- 30 hektarów choć kościół jest jeden, proboszcz jeden i jedna patronka - ale na papierze parafie są dwie: cywilna i wojskowa.
- Jedną z tych ziem za 700 tys. zł
#lewackalogika #bekazlewactwa #heheszki #humorobrazkowy
@panjan1111: Tak się składa, że też znam ludzi. Sam mieszkam i pracuję wraz z żoną i o dziecku na chwilę obecną nawet nie myślimy, a co dopiero o dwójce. 500pln w naszej sytuacji niczego nie zmienia.
A co brania chwilówek to znam.
@DeXteR25: Ludzie mają rodziny i ciężko harują. To jest jasne że wezmą chwilówkę aby dziecku coś kupić albo na stół coś dać.
Chwilówki są dla patologicznych debili, którzy nie ogarniają zycia, budżetu domowego i żyją z dnia na dzień. Później płacz jak to im ciężko i jak to
@panjan1111: Juz ja dobrze wiem jakie jest życie. Nie musisz mi mówić. Znam je od najgorszych stron i wiem ile trudu mnie kosztowało aby wydostać się z bagna. I ile kosztuje nadal. Jak ktoś haruje i nie ma za co żyć to nie bierze chwilówek bo nie ma ich za co spłacić również. Za pracę należy się płaca, a jak jej nie ma to pora
@panjan1111: Sam sobie odpowiedziałeś. Nie zasługuje na nic. A wiesz dlaczego? Bo zaczyna się wtedy równać w dół. Daje się pieniądze nierobom, leniom, a każe się ludzi zaradnych, pracowitych. Nikt na nic nie zasługuje, nikomu nic nie należy się