Wpis z mikrobloga

@panjan1111: żaden zasiłek niczego nie poprawia. Jak ktoś się nie nadaje do rodzicielstwa to za żadna kasę dzieciaka nie wychowa. I czy dasz mu 500 czy 5000 miesięcznie to patologia pozostanie patologią. A dobrzy ludzie i tak będę ciężko zapieprzać.
@DeXteR25: To nie jest prawda. Sytuacja na rynku pracy w Polsce jest zupełnie odwrotna do tego co mówiła do tej pory Plaotforma. Jest źle. Ludzie chcą mieć dzieci, ale ich na to nie stać. A to duży problem. I nie problem samych rodziców a nas wszystkich. Teraz wyznawcy Korwina mówią stop 500 zł na dzieci, a za 20 lat co powiedzą? Stop imigrantom? Ktoś pracować będzie musiał. Im mniej rąk do
@panjan1111: Ulga podatkowa dla rodziców. Zmniejszanie podatków, wzrost zatrudnienia poprzez odciążenie pracodawców nie[potrzebnymi podatkami. Dawanie niczego nie zmieni, pogłębi patologię. Za 500pln dzieci tylko patologia będzie rodzić, nikomu normalnemu niczego to nie zmieni. Podsumowując. Zachęcać do życia i rodzenia w Polsce poprzez poprawę jakości zycia, zamiast nakładac kolejne kajdany podatkowe dla realizacji socjalistycznych zapędów. O ilości urzędasów dodatkowo zatrudnionych przy tym procederze nawet nie piszę.
@DeXteR25: Utopię każdy zna. Ale tak się nie da. Nawet gdybyś zaczął robić ulgi podatkowe, to przyniosło by to efekt może za dekadę. W ten sposób jest odrazu. Wątpię czy patologia. Większość rodzin ciężko pracuje i nie ma na nic, na święta biorą chwilówki, aby coś na stół postawić. Znam takich ludzi. To nie patologia. To ofiary Millera i innych.
Większość rodzin ciężko pracuje i nie ma na nic, na święta biorą chwilówki, aby coś na stół postawić. Znam takich ludzi. To nie patologia. To ofiary Millera i innych.

@panjan1111: Tak się składa, że też znam ludzi. Sam mieszkam i pracuję wraz z żoną i o dziecku na chwilę obecną nawet nie myślimy, a co dopiero o dwójce. 500pln w naszej sytuacji niczego nie zmienia.
A co brania chwilówek to znam.
@panjan1111: Jak ciężko harują to stać ich co najmniej na skromne święta. Ale nie! Grażka z Januszem muszą się zastawić i zaprosić pół rodziny. #!$%@?ć, że życie ponad stan ale zastawić się trzeba i pokazać bo co ludzie powiedzą? Niech mi się dziećmi nie zastawiają.
Chwilówki są dla patologicznych debili, którzy nie ogarniają zycia, budżetu domowego i żyją z dnia na dzień. Później płacz jak to im ciężko i jak to
@DeXteR25: wyluzuj. Życie nie jest takie czarnobiałe. Naprawdę są ludzie którzy ciężko pracują i jednocześnie nie mają za co żyć. A co już mówiąc o tym, że siadają do tv w niedzielę (bo gdzie niby mają siadać) i też się zastanawiają, co się stało, że nic nie mogą użyć, tylko harówa i zero kasy.
wyluzuj. Życie nie jest takie czarnobiałe.

@panjan1111: Juz ja dobrze wiem jakie jest życie. Nie musisz mi mówić. Znam je od najgorszych stron i wiem ile trudu mnie kosztowało aby wydostać się z bagna. I ile kosztuje nadal. Jak ktoś haruje i nie ma za co żyć to nie bierze chwilówek bo nie ma ich za co spłacić również. Za pracę należy się płaca, a jak jej nie ma to pora
@DeXteR25: Jest jest. Skoro mówisz że byłeś na dole, to wiesz jak łatwo wpaść w nurt najgorszej roboty za najgorszą płacę, plus do tego dzieci, wiek odpowiedni, bo my młodzi, a są przecież starsi po komunie, bez języka itd. Nie każdy musi być zaradny zresztą. A co jak nie jest zaradny? Nie zasługuje na nic? Zachód o którym ta kkrzyczycie że same lewaki zapewnia każdemu godziwy zarobek nawet jak ma downa.
A co jak nie jest zaradny? Nie zasługuje na nic? Zachód o którym ta kkrzyczycie że same lewaki zapewnia każdemu godziwy zarobek nawet jak ma downa. A w Pl tego nie ma.

@panjan1111: Sam sobie odpowiedziałeś. Nie zasługuje na nic. A wiesz dlaczego? Bo zaczyna się wtedy równać w dół. Daje się pieniądze nierobom, leniom, a każe się ludzi zaradnych, pracowitych. Nikt na nic nie zasługuje, nikomu nic nie należy się