Wpis z mikrobloga

@zoombie: nie dodaje maggi do niczego innego tylko do pierogów. Nie wiem dlaczego, ale mi smakują.
W sumie wciąż lepiej niż p----y które dają cukru do k---a ziemniaczanych placków. To jest dopiero patologia.
  • Odpowiedz
@to_jest_chyba_kurcze_zart: Zgadzam się - dodawanie cukru do placków ziemniaczanych powinno być karane więzieniem. Ale wpieprzanie chemii na własne życzenie też nie jest najmądrzejsze, szczególnie że po wpisaniu w google "przepis na maggi" masz tego w pytkę i w dodatku na naturalnych składnikach ...
  • Odpowiedz
@zoombie: nie chce mnie się to robić, a glutaminian sodu uważam że jest świetne. #niepopularnaopinia

Szkoda że ludzie którzy hejtują kwasy glutaminowe często mają o nich zerowe pojęcie. Mmmm, pomidory takie pyszne, mmm włoski twardy ser, kocham parmezan, najlepsza sprawa takie świeżutkie spaghetti z naturalnymi pomidorkami. Szkoda tylko że wtedy masz w k---ę więcej glutaminianu niż z fixa z biedry xD

Umami jest na równi ze smakiem słodkim
  • Odpowiedz