Aktywne Wpisy
toniemojekonto1 +185
Problem z polską przestępczością, określmy ją jako - X
Przestępczość obcokrajowców z poza europy, określmy jako - Y
Zawsze lepiej jest mieć mieć tylko X niż X+Y
To, że występuje X, nie znaczy że też musimy też mieć Y.
Gdzie przykłady z zagranicy dodatkowo pokazują, że Y jest wielokrotnością X.
Dla wszystkich co lubią używać argumentów "polacy też gwałcą" ,"polacy też popełniają przestępstwa".
#imigranci #polska #bekazlewactwa #statystyka #europa #przestepczosc
Przestępczość obcokrajowców z poza europy, określmy jako - Y
Zawsze lepiej jest mieć mieć tylko X niż X+Y
To, że występuje X, nie znaczy że też musimy też mieć Y.
Gdzie przykłady z zagranicy dodatkowo pokazują, że Y jest wielokrotnością X.
Dla wszystkich co lubią używać argumentów "polacy też gwałcą" ,"polacy też popełniają przestępstwa".
#imigranci #polska #bekazlewactwa #statystyka #europa #przestepczosc
kalafi0r +247
Zakolak ma problem z reklamami w kinie
Ten sam zakolak #!$%@? reklamami w swoich filmach w ilościach polsatowskich
Jak można być takim hipokrytą albo idiotą? Albo jedno i drugie
Wyprzedzając argumenty Mariuszy z Brajton, że jego filmy sa za darmo - nie nie są - płace yt premium zeby nie oglądać reklam a on obchodzi system i wkleja je do swoich filmów
i tak wiem moge przewinac te jego reklamy... dokładnie tak
Ten sam zakolak #!$%@? reklamami w swoich filmach w ilościach polsatowskich
Jak można być takim hipokrytą albo idiotą? Albo jedno i drugie
Wyprzedzając argumenty Mariuszy z Brajton, że jego filmy sa za darmo - nie nie są - płace yt premium zeby nie oglądać reklam a on obchodzi system i wkleja je do swoich filmów
i tak wiem moge przewinac te jego reklamy... dokładnie tak
Po długaśnej przerwie postanowiłem coś napisać, żeby nie było, że porzuciłem naukę rosyjskiego :P
Z braku czasu niespecjalnie miałem ochotę na jakiekolwiek zmiany, więc kontynuuję to, co robiłem wcześniej, czyli głównie czytanie wiadomości i naukę słówek przez Anki, przynajmniej przez te 10-15 minut dziennie. Od razu zauważyłem, że zacząłem zapominać niektórych starszych słówek, albo mi się mieszają z czymś innym. Wydaje mi się, że bez poświęcania czasu na interakcję z językiem, samo powtarzanie słówek niewiele daje, jedynie opóźniając proces zapominania, ale to może jedynie moje odczucia.
Jedyną nowością jest to, że w końcu zacząłem więcej używać języka, a nie tylko biernie go wchłaniać, bo od jakiegoś czasu konwersuje sobie z pewną sympatyczną Rosjanką, która uczy się polskiego. Czasem mam takie momenty, że kompletnie nie wiem jak coś napisać, ale o dziwo jest to stosunkowo rzadko. Raz mi się zdarzyło, że nie zostałem totalnie zrozumiany, ale udało mi się wytłumaczyć w jeszcze prostszych słowach co miałem na myśli. Bardzo fajny sposób nauki języka, za jakiś czas popróbuję rozmowy głosowej, bo na razie nie mam na to odwagi :D
Wyobrażam sobie, że dla niektórych języków trudno jest znaleźć taką osobę, w końcu liczba polaków uczących się angielskiego, jest nieproporcjonalnie większa, niż liczba osób anglojęzycznych uczących się polskiego, ale na szczęście w przypadku rosyjskiego takich problemów nie ma. Taka znajomość to same pozytywy, już pomijając kwestię poznania ciekawej osoby, to z rzeczy praktycznych: korekty błędów, korzystanie z języka pod presją czasu (czego nie dają serwisy jak lang-8), możliwość dopytania się o tłumaczenie, czy jak coś powiedzieć w inny sposób, można by tak wymieniać długo. Bardzo fajna sprawa.
#225godzinrosyjskiego
@Detharon: Nie mam więcej pytań ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Praktyki pisemnej też trochę mało u mnie, więc wpierw jednak muszę jeszcze wskoczyć w końcu na tego lang-8ta, bo jeszcze mnie tam nie było - a żeś zachwalał niejednokrotnie, więc trza spróbować ;)
Lang-8 rzeczywiście bardzo fajne, chociaż już z 2 miesiące nic tam nie napisałem. Jedyna wada to mało tekstów po polsku do poprawiania, ale to nie wina serwisu...
Z tagu nie rezygnuję, doprowadzę go do końca :)