Wpis z mikrobloga

@johni4k: A nie wiem. Kiedyś zakochałem się w TypeScripcie, ale po jakimś czasie jak zacząłem używać Babela i zauważyłem że ten TypeScript mi niestety tylko przeszkadza. W świecie JavaScripta nic nie działa out of box, natomiast na rozwiązanie każdego problemu masz 10 bibliotek do wyboru. Siłą rzeczy, zewnętrznych modułów jest od cholery nawet w prostych projektach a zewnętrzne moduły to największa bolączka TypeScripta i nawet DefinitelyTyped nie pomaga za bardzo. Definicje
@michalion: @larvaexotech: @johni4k:

Robimy i uczymy się tego, co wymagane jest przez rynek. JS ma się bardzo dobrze nie tylko we front endzie ale kompletnie nie widzę parcia na Angulara 2. Coś tam teamy od standardów setupowały, napisali kilka dokumentów ale rekomendacji technicznej brak. Nowe projekty webowe, których start przewidziany jest na marzec-czerwiec planowane są pod Angulara 1.4+

Z innych frontowych MVC "przemysłowo" robi się tylko na react.

Korpo
@yourboss: akurat, nie dokonca sie zgadzam z tym ze zawsze uczymy sie tego co jest wymagane przez rynek, na początku wiadomo - tak, do konkretnego projektu tez. Ale zawsze warto zrobic rozeznanie co sie teraz dzieje co wychodzi. Odnosnie korpo, to akurat jest prawie zawsze zacofane.