Wpis z mikrobloga

To ponownie ja w sprawie schodów.
Mam schody takie jak w tym poście, chciałbym mieć takie jak w pirewszym komentarzu czyli betonowe (te akurat wykonane są z płyt betonu architektonicznego) ja myślę czy nie dałby się moich wyrównać jakoś betonem (koże jakieś kątowniki) i połozyć beton architektoniczny gotowy (np z wiadra tak jak daje się to na ściany) pożniej to ładnie zaimpregnować. Ktoś robił coś podobnego? Czy zostaje tylko opcja na wymiar z betonów w kształcie L ?

#budujzwykopem
eXe1987 - To ponownie ja w sprawie schodów.
Mam schody takie jak w tym poście, chcia...

źródło: comment_rifN5L0NJtG1NueGkTsKypUTavakvLz9.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@eXe1987: Sposób jakiś na pewno jest. U jednego z klientów jakaś włoska firma podjęła się wyrównania schodów i położyła na nich żywicę. W jaki sposób to zrobiła nie wiem, bo po wykonaniu tynków już tam nie wróciłem.
  • Odpowiedz
@eXe1987: Użyłem betonu architektonicznego do zrobienia ściany w salonie. Podobnie jak na zdjęciu. Po zaimpregnowaniu otrzymujesz naprawdę solidną powierzchnię, jednak jakoś nie widzę tego na podłodze. Tym bardziej na schodach które są bardziej narażone na ścieranie itp. W mojej opinii nie jest to dobre rozwiązanie.
  • Odpowiedz
@eXe1987: Spróbój ze zwykłym polerowanym betonem. Samo wykonanie jest proste a efekty super. Jeżeli sam nie masz czasu lub ochoty się w to bawić, to wykonawców w polsce jest na pęczki a pytanie nic nie kosztuje. Dowiesz się jaka jest cena takiej usługi i na spokojnie będziesz mógł się zastanowić czy dalej iść tą drogą. Przemyśl wszystko 10 razy żeby później nie żałować.
  • Odpowiedz