Wpis z mikrobloga

Przemyślenia 13.01.16r :

1. Ludzie którzy robią "malunki" na elewacjach, pociągach i tym podobnych to podludzie bo ktoś musi to po nich sprzątać. TAK dla "malunków" za czyjąś zgodą. To nie jest sztuka tylko idiotyzm.

2. "Im wyżej jesteś tym bardziej boli jak spadniesz."

Także tego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#przemyslenia #oswiadczeniezdupy #oswiadczenie
Pobierz s.....l - Przemyślenia 13.01.16r :

1. Ludzie którzy robią "malunki" na elewacjach,...
źródło: comment_KmH8D5zjpoEK9gh672hXFUDHteZmwfNn.jpg
  • 9
czyli takich co malują na miejscach które nie są do tego przeznaczone i robią to bez niczyjej zgody.

@sequel: a imho liczy sie jakość dzieła, nie jego legalność- najprostszy przykład to Banksy. ba nawet jakieś kibolskie malunki czasami są ogarnięte. ale bezmyślne tagowanie to bezsprzeczny rak.
@jokefake: W porządku, czyli jeśli ktoś pomaluje pociąg i będzie to nawet "Banksy" a potem ktoś musi to po nim zamalować to dla Ciebie jest spoko? Dla mnie to głupota bo Pan Jasio dozorca będzie z farbą #!$%@?ć bo tak trzeba..

Dla mnie głupotą jest robić komuś niewinnemu kłopot. :) O to tylko chodzi, proste logiczne i tyle.
@sequel: chodziło mi raczej o to, że jeśli to jest ogarnięte dzieło, nawet popełnione nielegalnie, nie musi być zamalowywane i nie koniecznie jest niszczeniem budynku.
oczywiście takie pomazanie świeżo odnowionej elewacji kamienicy z XVIIIw jest #!$%@?, bo zwyczajnie nie pasuje do takowych, ale jeśli jest to pyknięte na jakimś bloku i umila widok mieszkańcom i przechodniom, to czemu to ma być złe?
@jokefake: Dojdźmy do wspólnego konsensusu, nie podobają mi się malunki przez które ktoś będzie mieć problemy ale nie neguję samego w sobie street art i murali które w wielu przypadkach są super. Rozumiem twoje zdanie co do tematu, ale myślę że zgodzisz się ze mną że malowanie np. pociągu czy czyjegoś auta to nie sztuka tylko głupota. :)