Aktywne Wpisy

KingaM +10
Zaraz to usunę bo nie ma sensu się odpalać i #!$%@?ć i słuchać lustracji. Czy w tym kraju wszyscy faceci są #!$%@?ęci, czy może to ze mną coś jest grubo nie tak, bo oczekuję odrobiny szacunku i traktowania mnie przez mężczyzn jak równej, a nie biednej, zagubionej sieroty, sexy-wampa czy opiekunki domowego ogniska? Ja wiem, że Polska mentalnie jest na dalekim Wschodzie, gdzieś w okolicy tajgi syberyjskiej, ale come on. Zastanawiam się,

Goronco +258
#nieruchomosci
Chryste panie XDDDDDDDDDDDD
Chryste panie XDDDDDDDDDDDD
źródło: temp_file4889562405802622474
Pobierz

Beka jak nie zdam z polskiego, w wypracowaniu zero wstępu, zero podsumowania. W treści tylko opis tych trzech ludzi i dlaczego byli oni ważni dla społeczeństwa.
Dlaczego przyszli lekarze uczą się fizyki?
-Żeby ratować życie
W jaki sposób fizyka ratuje życie?
-Trzyma debili z dala od medycyny.
Takie tam...
Tak na marginesie. Nie wiem czy jest się z czego śmiać
Komentarz usunięty przez moderatora
No jasne, że nie każdy musi być fanem pisania rozprawek, czy ogólnie fanem czytania. Ale @Quavitor: nawet jeżeli chce być tym inżynierem to chyba posługiwanie się prostymi schematami musi jednak znać. A obecnie matura z polskiego, w kwestii wypracowania, sprowadza się do: wstępnie opisz o czym jest (lub są) przedstawione teksty, opisz kogo-co-dlaczego w nich opisano (w tym momencie zgarniamy już pokaźną pulę punktów), jeżeli pamiętasz inne podobne teksty,
@eaxene: Tylko że w tym przypadku piszesz na temat w którym jesteś specjalistą.
no dobra, przyznam że rzeczywiście masz tu racje. Ale nadal uważam, że ogólna konstrukcja tekstu wypracowania na maturę jest banalna i nie trzeba wielkiej filozofii by wyuczyć się napisania co najmniej 2-3 zdań wstępu i zakończenia.
Na wyniki już nic nie poradzisz, denerwowanie też ich nie zmieni. Inny tok myślenia to jeszcze nic strasznego, więc się nie martw. Powodzenia życzę ;)