Wpis z mikrobloga

@Angellka666:
- jaką pocztą miała iść paczka?
- ile dni na dostawę deklarował sprzedający?

wszelakie malezyjskie trackingi to często fejki, ale pociesze cie wczoraj dostałem paczkę z 7.11. właśnie malezyjskim gównem wysłaną
Paczki malezyjskie mają automatycznie generowane statusy, Chińczyk będzie mówił, że już dotarło do PL ale trzeba walić spór. Jak dotrze to poinformować go o tym fakcie i zapytać, jak oddać mu pieniądze. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@knight_rider: jeśli chińczyk deklaruje że wyśle chinaregistered - jak jakieś 90% sprzedających na Ali to nie ma wybacz
Jego problem, mógł tam wpisać że wysyła malezyjskimgównem

Ja też jestem sprzedającym i nie wyobrażam sobie aby powiedzieć komuś że wyśle mu poleconym piorytetem z poczty a wysłać inpostem
A co ja ma robic? u mnie wygląda następująco...
Data zakupu:

Payment Received:
Total Received Payment Method Date Received
US $ 25.52 US $ 25.52 Credit Card 2015-12-05 04:20

W opcji zakupów mam podane takie daty:

China Post Registered Air Mail
Free Shipping
Estimated Delivery Time:15-34 Days
Processing Time:6 Days

a tak to wygląda na POS malaysia i dalej nic...
26 Dec 2015, 13:15:00PM Item Arrived at Poland Poland
24 Dec 2015,
@knight_rider: ja jezelei oferuje komus wysylke poleconym np. na allegro to chocbym mial stracic to nie wysle mu zwyklym listem bo trzeba podtrzymywac dobra reputacje i miec kwitek w reku ze faktycznie nadalem takowy list
@Andczej: na ali pisało shipping metod: other (seller's shipping metod), dowiedziałam się że z Malezji po trackingu- Kuala Lumpur airport, pisało wcześniej lokalizacja sklepu Chiny... dostawę deklarował na 39-60 dni + 7 na wysyłkę a zamówienie jest z 11.11 , dlatego dałam dispute a ten chce przedłużyć
kilka dni mogę jeszcze poczekać bo nie śpieszy mi się ale nie wiem czy to nie fałszywy tracking
@knight_rider: jak to nie zapłacił?
nawet jeśli jest ona 'darmowa' to za nią zapłacił w cenie produktu!

Mógł chińczyk nie deklarować China Post Registered Air Mail tylko MalezyjskieGówno, oni tym hasłem robią sobie reklame
@Angellka666: rób jak uważasz, akurat w twoim przypadku chińczyk legitnie(co się rzadko zdarza) napisał że wysyła gównem i będziesz czekać do usranej śmierci, możesz poczekać do końca 67 dni i wtedy escalować
Nigdy nie zakładałem sporu. Jak wygląda sytuacja gdy nacisnę dispute? Czy muszę podać argument, jeżeli tak to w tym przypadku wysłanie M.Post a nie china jest wystarczający ?