Wpis z mikrobloga

Mirki i być może mirabelki, mam do was pytanie w ostatnim czasie zauważyłem białe włosy w swoim zaroście na twarzy(nie nie są siwe, są białe różowy pasek approved), nie są niczym uwalone, nie mogły też wyrosnąć niedawno bo są tej samej długości co pozostałe, czy przechodzę mutacje i zostanę wiedźminem? Czy to rak? Czy to superman? Ktoś z was ma pomysł co to może być?
#pytaniedomirkow #pytaniedomirabelek
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Krol_Pontaru: Włosy szare/siwe nie istnieją. Nie istnieją również włosy białe. Włosy dzielimy na te z pigmentem i bez(transparentne). Stosunek pierwszych do drugich powoduje złudzenie gradientu barw ( od siwego do białego). Włosy pozbawione pigmentu nie są niczym dziwnym. 1) Starzejesz się ( ͡º ͜ʖ͡º), albo 2) ostatnio się dużo stresowałeś.
  • Odpowiedz
@Krol_Pontaru: to jasne, twoje ciało próbuje zostać Białym Czarodziejem. Niestety, włosy w zaroście to zbyt mało. Zwykło się przyjmować, że przejście na wyższy level ułatwia śmierć po epickiej walce, tyle że tej ścieżki nie polecam, o ile nie jesteś Majarem i nie masz pod ręką jakiegoś upadłego Majara (najlepiej balroga), na którym mógłbyś podekspić. Protip: pan Jarosław Kaczyński jeszcze nie jest na tyle potężnym sługą Morgotha, żeby dostarczył odpowiednich punktów.
  • Odpowiedz
@sztilq: Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że najgorzej mają palący każdy palacz jakiego znam ma strzaszne przebarwienia włosów na kolor rudy/jasno brązowy, głównie w wąsach, ciekawe co w papierosach ( o ile mają jakiś związek) powoduje taką zmianę,
  • Odpowiedz
@Krol_Pontaru: jako Majar nie musiałbyś płodzić potomka, bo odrodziłbyś się jako ty sam, w dodatku z pamięcią poprzedniego życia (patrz: Gandalf). Jako zwyklak i tak się nie odrodzisz, najwyżej twój daleki potomek (patrz: Aragorn) będzie się po świecie błąkał, szukając szczątków twojego miecza, które zazdrośnie w swoim skarbcu trzyma prawie nieśmiertelny półbankier Petru (patrz: półelf Elrond). Nie wiem, czy skórka warta wyprawki. Lepiej po prostu się ogolić i przestać śnić
  • Odpowiedz
@A_F_S: a jeżeli pozostanę dziewicem do 30 roku życia to zyskam magiczne moce? Gdzieś w otchłaniach biblioteki zwanej internetem było dzieło opisujące taką przemianę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz