Aktywne Wpisy
Mistymay 0
Takie pytanie, prosze mizogonow o pominiecie-
jestem teraz na wolontariacie za granicą, bardzo
słabo płatny, ale rozwijający. I przyjedza do mnie w odwiedziny mój chłopak na tydzień. No i zaprosiłam go do siebie w związku ze śpi u mnie zaproponowałam żeby wynajęł nam na 2 noce hotel w mieście obok które jest dużo lepsze pod względem atrakcji. Według mnie jest to fair bo za nocleg u mnie za te pozostałe dni nie
jestem teraz na wolontariacie za granicą, bardzo
słabo płatny, ale rozwijający. I przyjedza do mnie w odwiedziny mój chłopak na tydzień. No i zaprosiłam go do siebie w związku ze śpi u mnie zaproponowałam żeby wynajęł nam na 2 noce hotel w mieście obok które jest dużo lepsze pod względem atrakcji. Według mnie jest to fair bo za nocleg u mnie za te pozostałe dni nie
Dzisiaj spotkałem w galerii handlowej moją ex dziewczyne, która była we mnie bardzo zakochana i miała nadzieje, że nasza relacja przetrwa na zawsze. Zaczęliśmy się spotykać gdy ja miałem 22 lata, a ona 34 i byliśmy parą przez 2 lata. Właściwie niczego mi nie brakowało, miałem u boku piękną, dojrzałą i stabilną emocjonalnie dziewczyne z którą uwielbiałem spędzać czas, rozmawiać, kochać się i po prostu byłem z nią bardzo szczęśliwy. Niestety byłem

Może warto tu spytać.
Mam pytanie do wypokowych programistów, którzy znają trochę rynek w Polsce.
Od października idę studiować informatykę. Do tego czasu chciałbym nauczyć się programować na tyle, żeby mnie gdzieś ktoś zatrudnił jako programistę/pomocnika programisty, choćby za najniższą krajową, w Warszawie lub okolicach. Na razie umiem w c++ na poziomie podstawowym (trochę stla, proste klasy, ale nie kodziłem nic większego, niż implementacje algorytmów).
1. Czy to możliwe? :P
2. Jakiego języka się warto uczyć? Nastawiam się na Javę bo też pomysł na projekt mam m. in. na Andka, ale może warto czegoś innego się uczyć?
3. Wiem, że muszę mieć co pokazać, tzn. swój kod, projekty. Mam kilka pomysłów, ale nie wiem, co jest bardziej "fajne", a co mniej - może jakieś podpowiedzi co do tego, co by zrobiło dobre wrażenie (i da się napisać w te kilka miesięcy)?
4. Może jakieś inne rady?
Jak przeglądałem oferty, to na palcach można liczyć takie, w których nie wymagają III roku studiów lub 3 lat doświadczenia.
Tutaj też pytanie:
5. Czy jest sens aplikować, jeśli nie spełniam np. tego III roku studiów?
Wiem, że zasypałem pytaniami, ale będę wdzięczny za każde odpowiedzi. Wiem, że jest wielu pomocnych programistów na wypoku i liczę, że ktoś wspomoże doświadczeniem :)
Komentarz usunięty przez autora
@krupek: Tak właśnie słyszałem o pracy w PHP. Trochę dylemat, bo Javy/C++ chciałbym się uczyć i wcielić kilka pomysłów (php sie "raczej" słabo nadaje do programów użytkowych/gier), natomiast w
1. raczej tak, u mnie od III roku pracowali już prawie wszyscy z grupy, którzy chcieli pracować. Wcześniej trudno to pogodzić ze studiami, przynajmniej na dziennych, ale jak się uprzesz, to pewnie da się. A jeżeli pytasz, czy dasz radę nauczyć się programować - nie mam pojęcia. Ja kiedy zaczynałem pierwszą pracę praktycznie nie miałem pojęcia o programowaniu. Nie znałem wzorców projektowych, nie pisałem wcześniej nic w architekturze klient-serwer.
Należy sobie zadać pytanie w którym segmencie rynku jest duży potencjał i odpowiednia ilość pieniędzy a nie suchymi słupkami. Z tego lolchartu jaki tutaj wrzuciłeś wynikałoby,
Moje rady co do programowania - nie ograniczaj się do programu podstawowego - jak jest jakieś
@ShortyLookMean Dzięki za opinię. Wiem, że to by był precedens zatrudnić kogoś przed studiami, szczególnie, że startuję z niskiego pułapu. Ale wierzę też, że to kwestia nałożenia pracy, a to już zależy ode mnie.
GiT, bazy danych, takie rzeczy zwykle w wymaganiach wpisują. A J2EE to już w ogóle zawsze wymagana tam, gdzie
@Nociom: Co to za pytanie? Co to za różnica jaki język? Czy jest sens, to zależy co ten program ma robić, bo może być bezsensowny ;-)