Wpis z mikrobloga

@bewuce: Ja mam przechowalnię owoców i tam je trzymam, ale równie dobrze można je trzymać w piwnicy. Ważne, żeby było ciemno i chłodno. W takich warunkach wytrzymają do około 6 mcy.
Po otworzeniu i trzymaniu w temperaturze pokojowej około 14 dni.
Ważne, żeby stał w pionie, żeby powietrze się nie dostało do środka poprzez kranik, bo wtedy to na pewno się szybko zepsuje.
Ten jabłko-buraczek zrobiłem w woreczkach 3L, bo on
@Woo-Cash1900: Ale przynajmniej wiemy co pijemy. Z tego co wiem, to do tego co jest w sklepach dodają jeszcze witaminę C.
A te co ja mam, to wiem co piję, bo byłem przy produkcji.
To jest dosłownie samo jabłko! Samo!
Jest ono zgniatane, a powstały sok jest pasteryzowany w 80 stopniach i pakowany do woreczków.
Nieraz odbierałem sok zaraz po pakowaniu, był tak gorący, że w rękach nie dało się go