Wpis z mikrobloga

@Tank1991:
@tata_agaty:
Widać panowie jest zupełnie odwrotnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

"Brytyjscy eksperci w latach 70. XX-go wieku przeprowadzili badania inteligencji 8 tys. 179 dzieci. 30 lat później inny zespół, opierając się na tych danych, przeanalizował dietę dorosłych już osób. Ustalono, że w badanej grupie jest dziś prawie pół tysiąca wegetarian i wyróżnia ich IQ wyższe od zwolenników mięsnej diety.

Przeciętny IQ mężczyzny wegetarianina wyniósł 106,
  • Odpowiedz
@Engma: Mam generalnie tendencje do migren. Dlatego musiałem zrezygnować z alkoholu. Pewnie zbieg okoliczności :) dzisiaj udało mi sie przetrwać dzień bez Solpadeiny
  • Odpowiedz
@dark_viper: Też mam tendencje do migren, ale u mnie ich częstotliwość zależy od poziomu stresu i dbałości o sen. Przejście na wege pod tym względem ani mi nie pomogło, ani tym bardziej nie zaszkodziło :)
  • Odpowiedz
@Tank1991: Biolog? Świetnie się składa, że mamy tu eksperta w tej dziedzinie. Proponuję abyś pierw odniósł się do tej bzdurnej teorii o braku aminokwasów i spadku iq a później możemy porozmawiać o tych mądrych słowaxh które napisałeś.
  • Odpowiedz
@lunapants: u dorosłych już się tego nie odczuje, natomiast u dzieci dostarczenie odpowiedniej ilości aa jest baaardzo trudne (coz tego że dostarcza się ileś tam białka w wyliczeniach, skoro jego przyswajalność leży? białka roślinne są osłonięte ścianąkomórkową) głownie do dzieci się to odnosi natomiast raczej i dla dorosłego ich dostarczenie (oraz olejów) to raczej graniczy z códem a potem komórki nie mają budulca i bam.
2. spadek iq u dorosych wystąpi
  • Odpowiedz