Wpis z mikrobloga

@5z7k9: Chodzi o to, że mam program, który pobiera dane, przetwarza je, a później wyświetla. Ja chcę rozbić go na 2 części: serwer pobierający dane i je przetwarzający, oraz kilka aplikacji wyświetlających przetworzone dane. To, jakie dane mają być wysyłane do wybranej aplikacji wyświetlającej ma być regulowane przez zapytania do serwera. Sposobu przesyłu danych jeszcze nie wybrałem.
  • Odpowiedz
@Marksman: i jeszcze: ile musisz wykonać requestów do API i ile one trwają? Ile clientów naraz oczekujesz? W czym zrobisz clienta(to jakieś GUI czy co?)? Jakiego typu eventy będzie przyjmował serwer i jak często?
  • Odpowiedz
@5z7k9: ~100 requestów/min, 90% trwa poniżej 1s, reszta potwafi się przedłużyć do minuty i czasami nie odpowiada (to się jakoś obsłuży timeoutami) Obecnie, dla siebie potrzebuję na max 2 clienty, ale za jakiś czas będę chciał skomercjalizować projekt, to rozszerzy się do ~1000 clientów + strona internetowa wyświetlająca te dane. Cienty na razie w Pythonie (GUI mobilne na Kivy, desktopowe na PyQt). Nie ustaliłem jeszcze, jak eventy będą przyjmowane przez serwer,
  • Odpowiedz