Wpis z mikrobloga

@Majku_: tez mam bardzo wydajnego kompa i np wiedzmin 3 sprawial mi wiecej frajdy na konsoli z padem i tv niz pc na ultra z 60fps. jezeli chcesz grac tylko w single player to zamiast ps4 kup steam controller + steam link i graj na tv.
@Majku_: jakomczlowiek ktory mial ps1 ps2 ps3 a teraz ps4 proponuje ci zakup xboxa, bo tak naprawde wszystkie ciekawsze gry jakie ma ps4 ma i xbox a jesli chodzimo exlusiwy to tylko bloodborne jest ok bo tlou nie licze bo ten tytul mimo swojej zajebistosci jest tez na ps3. Oferta plusa jest strasznie slaba z miesiaca na miesiac, ciagle pronlemynz siecia,
@ZetarXenil: Na Games with Gold nie mogę narzekać. Tak samo Deals with Gold oferowało ostatnio bardzo fajne promocje jak Wiedźmin 3 za ~100 zł, FIFA 16 za ~110, GTA V za ~170 czy Forza 6 + Forza Horizon 2 za ~220.
@jkbck: @orzel1987: @Re-volt: @valdman: @norbw74: @grave: @ZetarXenil:
Dzięki za dalsze opinie. Czytam to, co tutaj napisaliście + opinie w necie i chyba wybiorę xbox. Dlaczego? Bebechy prawie takie same, cena prawie taka sama, kwestie techniczne takie jak zewnętrzny zasilacz w xboxie bez znaczenia. Wygodniejszy kontroler w xbox? Zapewne ten z ps4 jest niedużo gorszy. Ale spore znaczenie ma dla mnie oferta abonamentowa - z tego,
@Majku_: oferta abonentowa na obu platformach kuleje, na nic wiecej oprocz indyków nie licz. Pad od PS4 jest wygodniejszy. PSN mial 2 razy problemy w przeciągu 2 lat na PS4
@grave: ok, w takim razie jak to się ma do rzeczywistości? http://naekranie.pl/artykuly/10-powodow-dla-ktorych-warto-kupic-konsole-xbox-one

. No i najważniejsze – Microsoft wrzuca do Games with Gold znacznie lepsze gry niż konkurencja. Dotychczas posiadacze Xbox One otrzymali m.in. takie produkcje jak: „Tomb Raider: Definitive Edition„, „Assassin’s Creed IV: Black Flag„, „Child of Light” czy „Rayman Legends„.

Pytam, bo w necie te wszystkie recenzje i opinie wyglądają jak smutne teksty reklamowe i po prostu nie wiadomo,
@Majku_: nie mam xone wiec cieżko mi powiedzieć. Games with gold = ta sama zasada co gry co miecha z PS+? Na moje to po prostu nie licz, ze za abonament dostaniesz dobra grę.
@grave: To który pad jest wygodniejszy to akurat kwestia mocno indywidualna cumplu :p Ile kosztuje rok PS+?
@Majku_: Jeśli komputer jest w tej samej sieci co uruchomiony Xbox One, to możesz streamować obraz i dźwięk z konsoli na komputer. Nie jest to rozwiązanie idealne, chyba że masz sieć na przewodach, ale można dzięki temu np. grać używając pada od X360 ;)
@Majku_: Widzę że kolega @grave wyznaje "nie znam się, ale się wypowiem". Otóż gry za darmo na pewno nie będą nowymi premierami, ale nie można ich nazwać indykami. Dostałem wszystkie te gry, które wymieniłeś powyżej. Dodatkowo w ramach Golda dostajesz 4 gry miesięcznie (2 na One, i 2 wstecznie kompatybilne na X360 - w tym miesiącu to np. DIRT Showdown - stary, ale nie indyk).
@jkbck: wypowiadam sie nt PS4 nie XONE ale tak czy siak raz na rok dostać dobra grę to nie sztuka, wiec nie #!$%@? cumplu o tym, ze to sie opłaca
@grave "@Majku_: oferta abonentowa na obu platformach kuleje, na nic wiecej oprocz indyków nie licz." więc nie #!$%@?, że ja #!$%@?ę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I nawet jeśli miały by to być totalne indyki, to jak mogą się bardziej opłacać 2 (tyle gier jest w PS+?) indyki w wyższej cenie niż 4? Ktoś uciekał z matematyki.

Pozwól więc, że wymienię Ci jeszcze kilka indyków: Deus Ex: Human Revolution,
m się, ale się wypowiem". Otóż gry za darmo na pewno nie będą nowymi premierami, ale nie można ich nazwać indykami. Dostałem wszystkie te gry, które wymieniłeś powyżej. Dodatkowo w ramach Golda dostajesz 4 gry miesięcznie (2 na One, i 2 wstecznie ko

@grave: dużo bardziej opłaca się abo z x1 niż ps4. ps4 -2gry na 99% indyki vs x1 -4gry i są dobre tytuły.
teraz kwestia ceny abo na ps4
@valdman: Na Xbox też jest różnica cen między regionami, ale jeśli o USA chodzi to raz na korzyść, raz na niekorzyść. Najtańsze gry są często w Rosji, lub Ameryce Południowej i tu różnica cen potrafi być naprawdę duża.

Druga sprawa, że wszystkie gry są region-free, więc jeśli uda Ci się legalnie nabyć grę z innego regionu to będzie ona działać w każdym. Z tym że to kupowanie w większości przypadków jest
@Segr3gator: Tak było na X360, z tego co wiem na One już tak nie jest. Na 100% nie wiem, bo jestem nastawiony na grę online - abonanent musi być tak czy siak.
http://cytu.be/r/kotlet

@Majku_: Wylistuję:
- Xbox choćby ze względu na rewelacyjne pady, teraz już całkiem doyebaną wersję Elite.
- Rewelacyjne wsparcie, przykładowo X360 będzie wspierany jeszcze 2 lata i wydanych będzie 100 tytułów.
- Kompatybilność wsteczna
- Windows 10 a wiec docelowo różne aplikacje
- Najwazniejsze chyba dla ciebie skoro #pcmasterrace - Możliwość streamowania gier na komputer w ramach sieci wifi. Możesz wiec grac w ekskluziwy i tak na komputerze jelit wolisz.
Saeglopur - > http://cytu.be/r/kotlet

@Majku_: Wylistuję:
- Xbox choćby ze względ...