Aktywne Wpisy
mirko_anonim +8
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dlaczego Polacy nie są zainteresowani kobietami z zagranicy?
Prawie w ogóle nie widuje takich par ale widuje dużo par Polka+zagraniczny. Kwestia wyglądu to durny stereotyp chyba z lat 90 albo wczesnych 00 i obecnie większość gości 20-30 wygląda na prawdę dobrze (a przynajmniej w dużych miastach). W porównaniu z Polkami to obecnie mężczyźni wypdają lepiej, bardziej dbają o siebie i przykładają wagę do wyglądu/ubioru. Nawet widać obecnie trend, Polki
Dlaczego Polacy nie są zainteresowani kobietami z zagranicy?
Prawie w ogóle nie widuje takich par ale widuje dużo par Polka+zagraniczny. Kwestia wyglądu to durny stereotyp chyba z lat 90 albo wczesnych 00 i obecnie większość gości 20-30 wygląda na prawdę dobrze (a przynajmniej w dużych miastach). W porównaniu z Polkami to obecnie mężczyźni wypdają lepiej, bardziej dbają o siebie i przykładają wagę do wyglądu/ubioru. Nawet widać obecnie trend, Polki
kopytakonia +2
Jeżdżę raczej rzadko. Przez kilka lat wcale, ostatnio przy uruchamianiu trasy W-Z kilka razy. Dziś znów skorzystałem jak już wszystko działa na "tip top".
W zasadzie cudzysłów nie jest tu potrzebny. Naprawdę było na tip top. Pokonałem trasę retkinia-piotrkowska-retkinia. Godz. 17. Wrażenia ok- tramwaj co chwilę. Jest taka częstotliwość, że nawet o tej porze w dwie strony miałem miejsca siedzące. Tu muszę jednak zaznaczyć, że w tramwaju, który mijałem przy WAM w pierwszą stronę ludzie jechali w ścisku. Na szczęście widziałem to tylko przez szybę. Czas przejazdu ok, tablice ok. Cena: 5,20zł w obie strony. No i właśnie. Cena. Jak dla mnie komunikacja miejska powinna być tańsza niż samochód. Oczywiście liczę tu samą drogę i parking. 1zł za parking i zostaje 4zł do przepału. Jak na kawałek z kaliskiego na piotrkowską i z powrotem jest aż nadto. Zdaję sobie sprawę, że migawki są stosunkowo tanie, bo chyba coś około 80zł na wszystkie linie. Ale po przywróceniu "dobrych" czasów przejazdów na biletach jednorazowych właścicielowi samochodu w ogóle nie opłaca się okazjonalnie z publicznego transportu korzystać...
MPK wygrywa tylko w jednym nad samochodem: można obserwować ludzi( ͡° ͜ʖ ͡°)
No i wracam sobie 10, w zasadzie pusta, tylko kilka miejsc zajętych. No i taki młody chciał usiąść na siedzeniu, ale się zawahał. A stary dziad musiał usiąść akurat w tym samym miejscu. I jeszcze się rozglądał po ludziach z triumfem w oczach dumny z siebie. Skąd się biorą tacy durnie?
#lodz #mpk #mpklodz #oswiadczeniezdupy #coolstory
@kiszczak: no i sie napić.
Aczkolwiek akurat w tamtych okolicach ma jeszcze taka przewage, ze nie trzeba szukac miejsca do parkowania, co sporo zmienia.
@edgar_k: No właśnie rozglądałem się w miejscu gdzie byłem i nie miałbym problemów.
Z picia w MPK już wyrosłem:(
@kiszczak: nie w, ale przed jazda :)
@niemamnicku: Nie zarabiać. Powinno się utrzymać- tak by było idealnie. Tak naprawdę jest to transport publiczny do którego dokładamy, a wpływy z biletów są tylko składową przychodów. No i dla mnie, jeśli już i tak do tego dopłacam, a mam skorzystać okazjonalnie- powinno się to opłacać. I jak było 40 minut za 2,60 to uważałem to za bardzo uczciwą cenę. W zasadzie w każde
@Biegly_internetowy: Bo piszę o tych korzystających okazjonalnie z MPK. Samochód i tak opłacam, bo muszę. Zmierzam tylko do tego, że obecne ceny biletów dla posiadaczy samochodów spychają MPK do roli totalnego przymusu. Tak ruchu w ścisłym centrum (a do tego dążą duże miasta) nie zredukujemy.
1. kia picanto- pali ok 5 litrów paliwa. Nigdy nie wzięła więcej niż 6.
2. Fiat Doblo 1.3 diesel- nigdy więcej niż 5 litrów.
Gaz wcale nie wychodzi tak tanio jak się wydaje.
@niemamnicku: Nawet nie wiedziałem, że takie były:) Ile kosztowały?
@troyes: Osoby, które obejmuje zniżka ustawowa nie są brane pod uwagę przy rozmowach osób dorosłych.
@troyes: Osoby, które obejmuje zniżka ustawowa nie są brane pod uwagę przy rozmowach osób dorosłych.
@kiszczak: zgasiłeś, jak starą jawe.