Wpis z mikrobloga

Mirasy help. Ustawiłem satelite + dekoder samsunga polsatu + karta polsatu.
Odbiera jakieś 2000 kanałów niemiecki arabskie egipskie persia tv itd.
Nie odbiera 3 najważniejszych dla tej osoby kanałów. Polsat , TVP 1 , TVP 2 . Wykrywa , ale nie ma obrazu ani dźwięku.
Inne kanały polsat news polsat sport cafe itd działają bez zarzutu. Jaka może być przyczyna?
Z naziemnej działają tvp 1 , 2 polsat.
#polsat #telewizja #elektronika #dekoder #pomocy
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@semperfidelis: czyli konwentera nie ruszać .
Czy mógłbyś podać mi jakaś poradę. Jest ustawiona minimalnie źle czy całkowicie?

Jak już ją przestawie od nowa muszę przeszukiwać te wszystkie satelity czy on już ma ten polsat , 1 , 2 w pamięci?
  • Odpowiedz
@semperfidelis: Persian tv, Rtl ,iran tv w wielu wersjach. Bardzo dużo sportowych w różnych językach. Nawet jakiś niemiecki sportowy z polskim lektorem lol. Właśnie starszy pan któremu pomagałem mówił że ten sygnał kiedyś był lepszy. Teraz jest 3/4 na żółto , a on mówił że kiedyś na zielono było. Tvn 7 HD też nie działał. Nazw nie znam bo robiłem mu jeszcze inne sprzęty ,a to tak przy okazji. Bo
  • Odpowiedz
@Lysyn: czy to jest dekoder Samsung Ale w wersji SD ?. Jest wyjście HDMI czy nie ma ? Te dekodery były dawane dawno temu w Polsacie. Wejdź w ustawienia dekodera tam gdzie jest siła i jakosc i zobacz czy masz poziom sygnału na transponderze 11508 Mhz.
  • Odpowiedz