Wpis z mikrobloga

Szef MSZ postanowił wytłumaczyć się z tych słów na antenie TVN24. – Ten wywiad był dla "Bilda", to jest tabloid, tam mówi się językiem lżejszym, żeby, żartując z pewnych określeń, np. wymieniając tych cyklistów, pokazać, o co chodzi – przekonywał polityk. Po czym dodał: "W Polsce możliwość jazdy na rowerze to są 2-3 miesiące w ciągu roku. Tymczasem często szykujemy w miastach infrastrukturę, jakbyśmy tymi rowerami mogli jeździć cały rok".

Na c--j on się marnuje w tym MSZie, takich ekspertów to nam w Ministerstwie Infrastruktury potrzeba ( ͡° ͜ʖ ͡°)

KLIK

#polityka #bekazprawakow #bekazpisu #4konserwy #neuropa
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@starface: Czy tylko ja wziąłem ten tekst o cyklistach za jeden wielki sarkazm ala Korwin? Ja wiem że dyplomatycznie to wypadło słabo i Waszczykowski powinien przeczytać jakiś podręcznik z podstaw dyplomacji, ale żarty z cyklistów też sensu nie mają, chyba że się jego słowa bierze dosłownie.
  • Odpowiedz
@kalpaucjusz:
Sarkazmem to może się bawić publicysta, nie szef MSZ w wywiadzie dla zagranicznej gazety. Ale nie, w tym przypadku nie ma mowy o żadnym sarkazmie, a tylko pokazanie, że tu jest Polska i jakieś zwyczaje ze zgniłego moralnie zachodu nas nie interesują.
  • Odpowiedz
  • 0
@starface: Slabeusz i tyle. Pęka przed byle ochlodzeniem i wydaje mu się, że każdy jest takim samym mieczakiem jak on. Szkoda tylko, że powtarza takie bzdury publicznie.
  • Odpowiedz