Wpis z mikrobloga

Zawsze wiedziałem, że ten idiotyczny zbitek "polskie tradycyjne wartości" jest zwykłym wytrychem, mającym uzasadnić wszystko, co po prostu wymaga jakiegokolwiek wysiłku intelektualnego, ale teraz to naprawdę jest przesada xD

Przed państwem #polskaszkoladyplomacji - nasz MSZ (tak, to nie jest ASZdziennik!) w niemieckiej gazecie.

#neuropa #4konserwy #rower #wegetarianizm #bekazpisu
C.....Z - Zawsze wiedziałem, że ten idiotyczny zbitek "polskie tradycyjne wartości" j...

źródło: comment_lF1LjFrkYMO8c6qXpZGT6BZZace7AFtE.jpg

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@urs6:

Zu BILD sagte er:
„Wir wollen lediglich unseren Staat von einigen Krankheiten heilen, damit er wieder genesen kann“, rechtfertigte der Minister das Vorgehen seiner Regierung gegen staatliche Medien: „Dort wurde unter der Vorgängerregierung ein bestimmtes linkes Politik-Konzept verfolgt. Als müsse sich die Welt nach marxistischem Vorbild automatisch in nur eine Richtung bewegen – zu einem neuen Mix von Kulturen und Rassen, eine Welt aus Radfahrern und Vegetariern, die nur
  • Odpowiedz
@CrtZ: O matko, co oni mają do tych nieszczęsnych rowerzystów, jakby wożenie dupy w starym niemieckim złomie było jedyną receptą na życie. No ale co ja wiem o polskości, skoro mam niemieckie nazwisko, ihaha.
  • Odpowiedz
@Hamouma: Ciekawe na czym musi polegać ten interes Polski... Na zwalczaniu rowerzystów, wegetarian i tworzeniu opinii o Polsce na świecie jako państwu zabobonów, ciemnoty intelektualnej i rasizmu? Ale w sumie po co ja Ci odpisuję, jak już dzisiaj wychwalałeś Koreę Płn. bo tam nie można powiedzieć niczego złego na przywódcę kraju. Już dawno powinieneś być na #czarnolisto
  • Odpowiedz
@CrtZ: Tradycyjnie, jak już chcemy tak patrzeć, to Polska przez niemal całe istnienie miała dużo mniejszości wśród obywateli. Żydów, Jezuitów - kto był prześladowany w Europie, znajdował schronienie w Polsce. W okresie największej potęgi, Polska była Rzeczypospolitą Obojga Narodów, to chyba mówi wszystko.
Jednoetniczność to mamy od 1946 i jest to coś nowego dla kraju, patrząc przez pryzmat jego całej historii. Panowie nacjonaliści, podziękujcie władzom komunistycznym za politykę asymilacji i
  • Odpowiedz
@CrtZ: i nie głosowałem nigdy na PiS. Ale podoba mi się ich polityka i nie widzę nic złego. Nie jestem również zaskoczony, ale ja się interesuje polityką, a nie tylko wymądrzam na necie.
Bardzo dobrze, że PiS pracuje szybko i nie bawi się w jakieś "konsultacje". Które i tak gówno znaczą i gówno znaczyły. A moje życie wyglada tak jak wyglądało przez ostatnie lata, więc nie strasz PiSem xD ja
  • Odpowiedz
@Rumpertumski: Wszystko co napisałeś w ogóle nie odnosi się do treści wpisu. Poziom wypowiedzi jest żenujący, ale znajdźmy jakieś plusy:

- Owszem konsultacje w Polsce są procesem często (ale nie zawsze) iluzorycznym. Mimo to, na poziomie krajowym, konsultacje prawie zawsze mają sens, bo nasi (p)osłowie rzadko kiedy mają szczegółowe pojęcie o tym co zmieniają, i gdyby nie masa ekspertów, w tym tych zaciągniętych do konsultacji, prawo uniemożliwiałoby wiele czynności, albo
  • Odpowiedz
  • 5
@gnt_1: Nie lubię mas krytycznych, ale bardziej miasto blokuja codziennie ci, którzy wszędzie muszą jechać samochodem, bo hurr po to mam auto durr żeby jechać nim 5 km do pracy w centrum. Pal licho, że dojazd zajmuje 45 min, bo korek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz