Wpis z mikrobloga

@Carlos_Irwin_Estevez: Kilka korpolagun dwójek (przedliftów, czyli tych teoretycznie "gorszych") przewinęło się u nas w rodzinie i złego słowa nie powiem. Grunt to dbać o częste wymiany oleju, bo silnik jest dość podatny na zatarcie, no i turbiny były tam bardzo delikatne, więc trzeba pamiętać o odczekaniu chwili przed wyłączeniem silnika. Poza tym bardzo dobry i wygodny samochód.
Rodzice maja II kombi 2.2 wersja prevelige jak kupili była cofnięta do 190 000 km teraz ma 280 000km mysle ze realne 350-400k km. Wymielili w niej :2 razy tulejki tylniej belki, chyba 2 wtryski, podpore półosi zawór EGR, poktywe zaworow(pekla bo plastikowa), intrcooler,po za tym zacisk tylni nieraz nie odbijał tez trzeba było wymienić, z elektroniką nie bylo problemów. Ogólnie auto wygodnie,tanie w zakupie ale troche sie sypie
@Carlos_Irwin_Estevez: mam benzynę 1.8 z 2001 roku. ogólnie auto super. ładnie wykonane, dobre wyposażenie i niewysoka cena. mechanicznie wymieniane: podnośnik szyby lewy przód, tuleje tylnej belki i regeneracja tylnych zacisków hamulcowych. miałem kilka delikatnych problemów 1.zimny lut na zegarach przez co wywalało mi brak ładowania aku, ale naprawione w domowych warunkach. 2. skrzypiące zamki drzwi, pomogło sklejenie pękniętej zębatki też w domowych warunkach. 3. za 100 kupiłem używaną kartę i wlutowałem
@Carlos_Irwin_Estevez: unikać jak ognia! Szczególnie wersji 1.9 dci przed liftem. Miałem, więc wiem o czy mówię. Bardzo szybko pada turbina. Moja przygoda: pojechałem z rodzinką do castoramy, a wróciliśmy taksówką ( ͡° ͜ʖ ͡°). Niestety zdechła pod sklepem. Do wymiany turbina, sprzęgło, koło dwumasowe i inne pierdy. Robiłem poza aso. Koszt, jakieś 3,5 tys. Poza tym kiepska elektronika. Wariujące czujniki ciśnienia w kołach to norma.
To było
@BlackPaperMoon: No to nie ma tragedii, ale to tez benzyna, tam faktycznie nie ma się co zepsuć

@all_mighty: Dzięki za info, co do chęci zakupu to nie tyle chodzi o wygląd ale w naszym domu były już 3 x meganki (I, II i III) dwie z benzynie i III w dieslu - chodziły (i chodzą) bardzo dobrze, bez awaryjnie, ładne i tanie w utrzymaniu. Dlatego chcemy dalej coś z Renault.
@Carlos_Irwin_Estevez: Przed kupnem 1.9 jechać na diagnostykę clipem, sprawdzić głównie silnik i osprzęt. Zmieniać olej co 10 000 km. Jeśli się obawiasz, że panewka wyjdzie bokiem, bo nie wiadomo jak wcześniej olej był wymieniany, to trzeba wymienić pompę oleju, miskę oleju i pompę vacuum z modelu poprawionego 130 KM i można wtedy jeździć jeszcze długi czas. Osobiście jeżdżę 1.9 dci z 300 tysięcznym przebiegiem. ( ͡° ͜ʖ ͡°