Wpis z mikrobloga

Zauważyliście, że posiadacze iPhone'ów są zadufani w sobie. Ale czy zauważyliście, że nigdy nie mówią na swój telefon "telefon", tylko zawsze iPhone?
Zaraz sprawdzę na swoim iPhone'ie
Potrzymaj mi iPhone'a <-- trochę naciągane, żaden nigdy nie pozwala nawet spojrzeć na swojego iPhone'a xD
Pobawię się iPhonem
xD
#iphone #popularnaopinia
  • 112
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

mi o wynikający z twojego tekstu brak szacunku dla ludzi którzy nie kupują wszystkiego znanych marek

@MPTW: Tam jest brak szacunku dla gównologiki, która każe gardzić potrzebą szpanu. Może mało chwalebną, ale nic komu do tego.
W tym wpisie mogę też wyrazić pogardę dla gównologiki, która w moim - ewidentnie skrajnie kapitalistycznym podejściu - zauważyła lewactwo. Aż trudno mi pomyśleć jak prostackimi alejami musiały wędrować synapsy, żeby coś takiego wyprodukować.
  • Odpowiedz
@Arveit: ja mowię "fon" tak jak i na poprzednie, czy to były androidy czy jeszcze wcześniejsze. Nie zwracam na to uwagi, ale ty lepiej pododawaj wszystkich "via iOS" na czarno, bo pewnie odbierasz to jako obnoszenie się :p
  • Odpowiedz
@neib1: To się nie zgodzimy niestety. Dla mnie potrzeba manifestacji swojego statusu materialnego jest czymś nawet nie prostackim ale głupim. Pokazuje to tylko jak dana osoba jest słaba i mało we własnych oczach znaczy. Proszę tego nie mylić z kupnem rzeczy potrzebnych, w sensie ktoś kupuje porsche ale 1-2 sztuki, a nie 10, żeby sobie podbudować ego.
  • Odpowiedz
@neib1: Ludzie tak robią. Dublują rzeczy które w ich oczach dają poczucie bogactwa. Co jest złe. iPhone czy Samsung - każdy kupuje ten telefon który lepiej mu odpowiada, problem pojawia się w momencie kiedy przestaje kupować z potrzeby, a z pychy, aby innym pokazać jaki to on nie jest bogaty. I tym zakończmy tą dyskusję.
@ItsMarioo:
  • Odpowiedz
adidasy to nie model buta, a większość osób mówi tak na buty sportowe. To niebywały sukces marketingowców, tak samo jak nazywanie telefonu z IOS - Iphonem. Jak nadal nie czaisz to prościej się nie da.

@Porcelanowa: Ej czekaj, bo chyba zrobiłaś k---ę z logiki.

adidasami często nazywamy po prostu buty sportowe, nawet z innych firm - zgadza się
to samo w przypadku
  • Odpowiedz
@pijanypowietrzem: No co ty nie powiesz xd Przecież w ostatnim zdaniu też się do tego odniosłem, sukces owszem, ale nie na miarę porównań do adidasa i nazywania całego rynku danych przedmiotów nazwą danej marki.
  • Odpowiedz