Wpis z mikrobloga

Czemu crossfit jest tak wyśmiewany na wykopie? Z tych śmieszków wszystkich to myślałem że to jakieś chodakowskie dla zniewieściałych facetów, ale z opisu wynika że to jest s----------o ciężkie i dla prawdziwych twardzieli.

#crossfit #fitness #mikrokoksy
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@peetee: sam się zastanawiałem. Mój brat był fanem kulturystyka i wogole sporty siłowe. Teraz od 3 lat tylko crosfit i mówi że to inna liga. Ze silka to dla byle leszcza a crosfit jest wyzwaniem
  • Odpowiedz
@instinCtoriginal: tak, crossfit podniesie Ci znacznie wytrzymałość i tutaj nie ma żadnego 'ale'. jeśli chcesz zacząć to tak czy siak polece Ci zwykłe treningi siłowe a nie crosffit standardowym FBW. więcej efektów i szybciej. na crossfit przyjdzie kiedyś czas. :)
  • Odpowiedz
@instinCtoriginal: zmęczenie, poczucie dobrze wykonanego treningu, więcej kalorii spalasz, też można w tym progresować (są różne treningi rozpisane na poziomy wtajemniczenia i zaawansowania) porównywać swoje wyniki z wynikami z mistrzostw, przekraczanie barier wytrzymałości własnego organizmu. Co daje tenis czy gra w piłkę nożną ? Fun z treningu po prostu.
  • Odpowiedz
@peetee: bo ludzie są ograniczeni i zamiast sprawdzić samemu to oglądają głupie filmiki na Youtube. Pamiętaj, olympic lifting jest zajebisty, chyba że robisz go na crossficie, wtedy cisniesz z tego beke, tak samo z treningiem obwodowym, interwalami, czy gimnastyka i bieganiem. To jest inny rodzaj treningu niż typowy trening siłowy, nie gorszy czy lepszy, cwiczysz po prostu co innego.
  • Odpowiedz
@el-em: brawo, jesteś idealnym przykładem ograniczonego człowieka o którym pisałem. Zobaczyłeś jakiś durny filmik w internecie w którym ktoś kaleczy i nazwales to crossfitem, seans legit.
  • Odpowiedz