Wpis z mikrobloga

@okim: Prawie wszystko jest ok. Tylko powiedz ile tam jest tzw pestycydów i innych środków chemicznych, oraz co najważniejsze modyfikacji genetycznych?
Ludzie co hodują i uprawiają cokolwiek, wiedzą jak wygląda ekologiczna uprawa.
Precz z BRUKSELĄ!
wołam @farmerjanek i @kha_zix
  • Odpowiedz
@castaneis: Produkcja ekologiczna to obecnie margines, z powodu kosztów i ograniczonego rynku niestety. Co do GMO to na razie tylko kukurydza i soja jako składniki pasz stanowią zagrożenie. A Brukselka to nie to samo co Bruksela, to tak samo jak pietruszka berlinka i Berlin...
  • Odpowiedz
@castaneis: Obecnie z powodu dużego zagrożenia szkodnikami i chorobami grzybowymi wyhodowanie warzyw na rynek bez ochrony jest prawie niemożliwe. Na własne potrzeby można się pobawić ale na duża skalę jest to bardzo kosztowne, a wydajności są dużo mniejsze.
  • Odpowiedz
@farmerjanek: Jeszcze 10 lat temu, jak rolnik dostarczył mi jajka, to z 4 jak zrobiłem jajecznicę to byłem syty. Teraz z tych bladych i przezroczystych tzw. jajek żeby się najeść muszę wrzucić min 10 szt.
  • Odpowiedz