Aktywne Wpisy
wfyokyga +13
Będę mieć zastrzyka w kręgosłupa pod RTG (blokada) w grudniu i się trochę cykam. Może dostanę plakietkę dzielny pacjent? Nigdy mi nie dali a tyle razy mnie kłuli.
Ziom166 +1
Kiedyś wypaliłam w kolchozie jak pytali się czy przyjdę w sobotę że mam szabat i nie wolno mi, religia mi zabrania i dzięki temu nigdy więcej nie truli mi z tymi pytaniami, nawet jak na cito potrzebowali ludzi. Tak się ładuje w dupala frajerów
@mistrz_tekkena: Prawackie projekcje.
ten projekt to przeciez realizacja wyroku trybunalu, ktory orzekl w lipcu, ze brak takiej ustawy to lamanie konstytucji i dal rok na uchwalenie
@dzolnij: https://panoptykon.org/wiadomosc/nowy-stary-projekt-ustawy-o-policji
na stronach tej fundacji znalazlem jeden wpis ze zdaniem:
"Najbardziej realny wydaje się niestety scenariusz fasadowego wdrożenia wyroku Trybunału – załadowania do strzelby ślepaków i nazwania kontrolą czegoś, co nią nie będzie. Inne rozwiązania nie są jednak wykluczone."
i z tego mozna bylo wywiesc pewnosc, ze nowa ustawa to 'Polski Patriot Act'? (czym nie jest; to bubel platformy, ktorego przepychanie
6a. Kontroli operacyjnej nie stanowią czynności, o których mowa w ust. 6,
polegające na:
(...)
2) uzyskiwaniu danych w trybie
ja czepiam sie kolegi @Kamill o to, ze bez jakichkolwiek podstaw, a jedynie na podstawie samego wplyniecia takiej ustawy (ktory to musial nastapic) wiedzial juz, ze ustawa jest zla