Wpis z mikrobloga

• 0
@ekonomiss: to nie wiem gdzie, ale gdzies sie naczytałam ze do miesiąca po zabiegu jest mega dyskomfort i żadne czytanie książek nie wchodzi w grę, troche sie przeraziłam :D
  • Odpowiedz
@beaver: Przy ewentualnym powikłaniu drugie oko masz 'zdrowe' ;) Daleko szukać: Jak dostałem zakażenia jednego oka to musiałem zrezygnować z soczewek na pewien czas i na nic się zdało "ale panie dóktorze, przeca jedno oko tylko chore jest, to czemu okulary? :<".
  • Odpowiedz
@beaver: bo tez zalezy jaki zabieg. Sa zabiegi w ktorych to co mowisz, jest prawda. Poczytaj sobie o SBK Lasiku, to jest najnowsza metoda i leczenie i rekonwalescencja jest mega ok :)

A co do rozdzielania zabiegu na dwoje oczu to jest to wg mnie bez sensu: dwa razy na zwolnieniu, dwa razy rekonwalescencja..? I po co? Ryzyko komplikacji jest male, bardzo. Bezsensowna meczarnia. Szczegolnie ze na kazde oko masz osobny
  • Odpowiedz
@maVka: @beaver: Błagam nie rób sobie tego i nie noś soczewek przez miesiąc bez ściągania. Robiłem tak przez dwa lata i nabawiłem się zapalenia spojówki i owrzodzenia rogówki. Ból taki jakby ktoś ci piasku pod powiekę nasypał (i to przez kilka dni)+ zakaz noszenia soczewek :/

używajcie w dalszym ciągu soczewek miesięcznych (lepsza jakość) ale ściągajcie je tak czy inaczej na noc.

Jeśli internetowy anon jest za mało wiarygodny pójdźcie
  • Odpowiedz
@maVka: dobrze, zwróć uwagę na to czy po wyciągnięciu soczewek nie będziesz czuła dyskomfortu, czegoś na zasadzie ucisku do momentu włożenia nowych soczewek. Jeśli coś takiego poczujesz, to idź z tym do lekarza.
  • Odpowiedz
@Wextor: rozwazam zabieg wiec chcąc lub nie, ale sporo czytam na ten temat i akurat to, ze zabieg jest 'na zywca' to od samego poczatku jest jasne :)
  • Odpowiedz
@beaver: moja mama chciała sobie zrobić kiedyś (ma coś może do 4 diopri wadę wzroku, nie wiem dokładnie) pojechała zrobić test czy będzie ok czy coś tam. Wyszło, że zrobią jej jakoś tam tę wadę, ale nadal musi nosić okulary i zrezygnowała, bo chciała nie mieć okularów.
  • Odpowiedz