Wpis z mikrobloga

@Czupa360: Czemu koniecznie 3mm? To mój pierwszy dripper, dlatego tak dopytuje, na 0,25 nie da rady? Bo cholera nie wiem czy coś znajdę większego, a z drugiej strony nie za dużego. Dobra idę na PP jak wrócę to będę myślał.
@beer_man: Jak się przyzwyczaisz to ile zabawy. Ile ohm? Zrób 0,5 Ohm'a i zmniejsz air flow. Powinno być fajniej. Ja od siebie odradzam 0,6mm na 50W. Jak dla mnie za mały ramp time by był.
@GaHee: Właśnie wyszło mi 0,5 Ohma ale nie dość, że chla jak #!$%@? to od 40W tak na prawdę jest zabawa. Raczej sprzęt nie dla mnie, ale od czasu do czasu czemu nie. Majątku nie kosztował bo chyba z 9$ więc cóż, a przynajmniej można się pobawić grzałkami bo na billowie za ciasno na cokolwiek. A no i verticala założyłem bo nie wiedziałem czy na górę czy na dół :)
@Czupa360: Wiesz co, założyłem stockowe grzałki pionowo, jakieś tam z 7-8 zwojów było na 0,4 x 0,30 tak na oko bo taki setup znalazłem na YT, na 25W-30W słabo się bujał, od 40 coś było. No pobawie się jeszcze pewnie
@beer_man: hm. to moze faktycznie drippery Ci nie podejda. w zestawie byly spaced chyba, nie? skrec zwykla kontaktwa grzalke, wypal hotspoty i sprawdz - moze bedzie lepiej.