Wpis z mikrobloga

takiego pieroga


@lxxxxxxl: ja robiłam :) jajko + ciepła woda + mąka bezglutenowa (gotowa mieszanka z Tesco, na bazie mąki kukurydzianej, cena 13,99 więc zachęcam do poszukania tańszej:) ). Proporcję mniej więcej: 1 jajko, 3/4 szklanki ciepłej wody + ok. 3 szklanki mąki. Ale robiłam to ciasto na prawdę na oko, aż będzie przypominać zwykłe ciasto na pierogi. Wyszło mi ok. 30 sztuk. Ciasto łatwo się łamie więc trzeba dokładnie i
  • Odpowiedz
@lxxxxxxl: aż tyle #!$%@? w jednym wątku, że pousuwałeś wpisy? o_O
Ja sama nie lepiłam, bo to nie moja działka, ale daje radę męka gryczana i kasztanowa, jeśli chcesz czysta mąkę zamiast jakichś mieszanek.
  • Odpowiedz