Wpis z mikrobloga

@fledgeling: Standardowo: Zależy co umiesz i czego potrzebujesz.
Jak już pisałem ostatnio - dr Przanowski od SASa jest świetny, prowadzi zajęcia we wtorki o 17 i 19.
Dodatkowo, słyszałem że wykłady u Kolocha z Nieklasycznych metod optymalizacji są spoko.
Dodatkowo ostatnio polecali mi ludzie zajęcia z Business Inteligence prowadzone przez dr Surmę, podobno mega ogar: jego strona -> http://www.surma.edu.pl/surma.html

Co do spotkań z big data to nie wiem, nigdy nie
  • Odpowiedz
@rith: "BD to takie MIESI, ale bez matematyki" - czy to znaczy, że zaczynając przygodę z SGH od 1 roku studiów magisterskich (FiR) i nie mając ŻADNEGO doświadczenia z matematyką mogę się zapisywać na SASy i inne groźno brzmiące optymalizacje?
  • Odpowiedz
@Delur: Podstawowe i zaawansowane z dr Przanowskim spokojnie. Co do NMO to jest to taki dość dziwny przedmiot, na kolokwia da radę się nauczyć bez znajomości matmy/algorytmów, jednak z ćwiczeniami może być mały problem - tegoroczny projekt/praca domowa do najłatwiejszych nie należały :)
Ale ogólnie to nie ma co się martwić - wszystkiego można się nauczyć, problemem raczej nie będzie brak matmy tylko może braki w znajomości SAS/R. Ale bez
  • Odpowiedz