Wpis z mikrobloga

#pytanie #samochody #problemypierwszegoswiata

Kupiłem ostatnio auto, miałem do niego wszystkie dokumenty + ubezpieczyłem je ale jeszcze go nie przerejestrowałem.
Dziś zgubiłem dowód rejestracyjny razem z dowodem kupna sprzedaży, ale za sam samochód już podatek odprowadziłem. Na szczęście kopię umowy kupna sprzedaży uda mi się zdobyć, z kwitkiem dotyczącym polisy OC również nie ma problemu, jednakże teraz muszę załatwić dowód rejestracyjny. I tak samochód miałem przerejestrować, jednakże czy nie będę miał problemów przez brak dokumentu jakim jest obecny (zgubiony) dowód rejestracyjny?

Powoli naprawdę zaczynam nie lubić Świąt ...
  • 10
@erysipelothrix: dzwoniłem dziś, gość odebrał wszystko spokojnie wytłumaczył. Jak jest taka sytuacja, to trzeba pojechać do urzędu powiatowego w którym został kupiony samochód (w sumie tam gdzie został zarejestrowany) i poprosić o wydanie takiego kwitka odnośnie rejestracji + trzeba pojechać do diagnosty (jeśli nie zna się daty przeglądu i stacji diagnostycznej gdzie było to robione) i tutaj też pobrać zaświadczenie o ważnym przeglądzie. Z tymi dwoma papierkami idziesz do urzędu u