#stm32 #mikrokontrolery #elektronika Mirki, chciałbym wprowadzić STM32L0 w tryb standby i wybudzać go kiedy przyjdzie wiadomość po UART1. Chcę zacząć od odbioru wiadomości przez przerwanie i nie wychodzi. Włączyłem przerwanie, ale program nigdy tam nie wchodzi. Używam HALa. W pliku startup jest zadeklarowane to przerwanie i w kodzie też jest zapisane. W pętli wszytko działa ok, jakieś pomysły?
@NiedzielnyMirek: jakie przerwanie masz? Tzn nazwa callbacka. Ja miałem podobny problem z przerwaniem z UART, więc podłączyłem RX do GPIO z przerwaniem zewnętrznym na zbocze opadające xD I w przerwaniu zewnętrznym robiłem odbiór ramki itd
@xerxes931: na właśnie czytam o takiej magii. Jak to wygląda? Pin zamiast RX jest GPIO i wykrywa przerwanie. Wybudza mikrokontroler i zmienia funkcję na RX. Uart zdąży to odebrać poprawnie o ile jego zegar nie był uśpiony?
@NiedzielnyMirek: nie nie, ja po prostu podłączyłem kabelkiem RX tego UART7 (w moim przypadku, na stm32f429) z PA0, które skonfigurowałem na przerwanie zewnętrzne triggerowane zboczem opadającym, bo początek ramki UART to bit startu czyli zejście ze stanu wysokiego na niski. I potem w przerwaniu z EXTI0 robiłem UART Receive 1 bajtu, bo ogólnie jak odbierasz na UART jakiś bajt to on siedzi w buforze tak długo póki go nie odczytasz
Do wygrania Król Złoty - Zygmunt I Stary To zwykłe rozdajo.
Losowanko w niedzielę o 16-17 Do tego czasu macie szansę na wygranie tego pięknego banknotu. Warunek jak zwykle: nie zielonka, plusik oraz koment obowiązkowy (omijam plusujące boty)
No i po co jej to? Fajna, zgrabna, wyksztalcona dziewczyna ale musi sobie cos oszpecic bo inaczej sie udusi. Zeby to chociaz sexy bylo troche czy cos. Tak wiem kazdy robi ze swoim ciałem co chce. #tatuaze #instagram #tinder #pytanie
Mirki, chciałbym wprowadzić STM32L0 w tryb standby i wybudzać go kiedy przyjdzie wiadomość po UART1. Chcę zacząć od odbioru wiadomości przez przerwanie i nie wychodzi. Włączyłem przerwanie, ale program nigdy tam nie wchodzi.
Używam HALa. W pliku startup jest zadeklarowane to przerwanie i w kodzie też jest zapisane. W pętli wszytko działa ok, jakieś pomysły?