Wpis z mikrobloga

http://en.jd.com/product/Save-8-10-with-JD555-10000mAh-Portable-Touch-Screen-External-Battery-Charger-Power-Bank-USB-Cable-For-Xiaomi-Redmi-MEIZU-Lenovo-DOOGEE-Phones_789384.html

Ktoś potwierdza pojemność tego powerbanka? Odebrałem dzisiaj i ładuje szybko, jak moja ładowarka 1A. Sam konkretniej nie miałem jeszcze czasu się pobawić, jedynie na tym co było naładowane jak dotarło.
#jd
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@XpedobearX: Ja właśnie testuję. Ładuje się średnio 0,74A więc cudów nie ma. Póki co wpakowałem niecałe 20 Wh energii przy średnim napięciu 5,25V ale już prąd zaczyna spadać więc niedługo koniec... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@SeismicShake: w sumie tyle mi wystarczy, byle w sytuacji awaryjnej sobie odpalić tel. ważne, że szybko ładuje.

edit: sądzę, że może być tak jak mówisz bo właśnie się naładował przez usb w 2h.
  • Odpowiedz
@XpedobearX: @ChineseMobilePhones: Skończyło ładowanie. Od kompletnego trupa (nawet nie reagował na wciskanie przycisku) wpompowałem w niego 4330 mAh przy napięciu 5,25 V. Zakładając sprawność ładowania na poziomie 90% dla prostoty obliczeń, w ogniwo weszło 20459 mWh, co przy napięciu znamionowym ogniwa li-po 3,7V daje nam 5530 mAh. W drugą stronę, przy ładowaniu telefonu/tabletu/czegokolwiek; napięcia pracy zostają takie same, czyli odejmujemy tylko sprawność przetwornicy w PB (90%) i w
  • Odpowiedz
@ChineseMobilePhones: @XpedobearX: niestety tak różowo nie jest :( widocznie sprawności, które przyjąłem na poziomie 90% to gruuubo za dużo... Dziś podłączyłem tablet pod PB, ładowanie prądem niecałe 1,1 A przy napięciu 4,95 V; wypluł z siebie 2230 mAh czyli do tabletu trafiło jakieś 2980 mAh - straty ładowania samego tabletu więc realnie może z 2,5 Ah... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@bloodyopel: Jedna bateria mi styknie na jeden dzień z hakiem z przeglądaniem netu i pakietówką, więc w awaryjnych sytuacjach z PB będzie to 2-3dni zasilania, więc i tak gitara. Fakt, można czuć się oszukanym, lecz za 5 centów to już tam w------e j---a :D
  • Odpowiedz