Aktywne Wpisy
jason_bourne +7
Czy #bieganie codziennie po 3km bardzo dużo pomoże przy zrzucaniu wagi czy za krótki dystans?
#kiciochpyta
#kiciochpyta
Letheo +196
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Podróże
Gospodarka
Ukraina
Technologia
Motoryzacja
Sport
Rozrywka
Informacje
Ciekawostki
Tyle wiem.
Nie mam totalnie pomysłu co zrobić.
Moje PDB wygląda jak wygląda, UWAGA 18+, DRASTYCZNE
Myślę nad kupnem takiej lutownicy
Czekam na 2 kontrolery lotu (jeden pełowymiarowy cc3d i atom), do tego czasu chciałbym wszystko przygotować żeby tylko podpiąć kable i polecieć. Ale jest jedno ale.
Poprzedni najprawdopodobiej spalił się na wskutek padnięcia esc
Plan jest żeby do kontrolera podpiąć same kable sygnału i wyprowadzić 5V z PDB.
Ale ja to mam problem żeby te kabelki wyjąć z wtyczek nawet xD
Jest sens?
Chciałbym kurde wreszcie polatać :(
Czy ktoś spod tagów: #dron / #drony może udzielić Świeżakowi rady? :D
#drondinozaura
W przypadku takiego PDB ja robiłem inaczej, żeby było czyściej. Robiłem harness, czyli lutowałem kable bez pdb bezpośrednio do siebie i izolowałem je, i z tego wyprowadzałem po jednym do PDB, żeby skorzystać z dobrodziejstw regulatora napięcia.
O ile w ogóle z tego korzystasz, bo masz je też w ESC i pewnie stamtąd czerpiesz zasilanie dla FC.
Mam niby w esc ale chyba właśnie przez niego mi padł kontroler lotu :(
Mam też na płytce (mam zapadową jak coś) i nie wiem czy to by nie było bezpieczniejsze.
Musiałbym wtedy od nowa lutować PDB (bo na tym mozliwe, że przypadkiem coś uszkodziłem) i kupić wyżej wymienioną lutownicę :V
ale spaliło mu się razem z kontrolerem lotu.. kij wie czy reszta nie padnie, lepiej brać zasilanie z osobnego BEC, np na PCB
@psposki: Jak byś miał normalną lutownicę i trochę umiejętności to może w 15 minut byś to wszystko zlutował i złożył
Płytka ma sens, gdy albo korzystasz z BECa (i jest w niego wyposażona). Albo ma taki kształt, że rozprowadza wyjścia na wszystkie strony, tak, że możesz
@Xava: Dalej nie wiem co począć.
Może znacie jakieś coś gdzie składają drony?
(✌ ゚ ∀ ゚)☞