Aktywne Wpisy
Arbuzlele +488
Clermont +42
Przyznam, że przechodzi mnie lekki dreszcz niepokoju, kiedy przeglądam X albo wojenne tagi na wykopie i widzę, jak ludzie (w tym tacy nieustannie czymś się oburzający i chcący uchodzić za czystych jak łza prawilniaków) reagują z ekscytacją – jak jacyś najgorsi zwyrole – na filmiki, na których ktoś ginie na froncie. Jakoś bardzo przewrażliwiony moralnie chyba nie jestem, ale śmierć wydaje mi się należeć do sfery sacrum i niezależnie od tego, jak
Informujemy, iż z dniem 27 listopada 2015 nastąpiła zmiana właściciela mieszkania na osiedlu XXXXXX.
Nowymi właścicielami mieszkania zostali Państwo XXXX i XXX Iksińscy
Z dniem 1.12.2015 przejęli oni wszelkie prawa i obowiązki wynikające z zawartej przez Panią umowy najmu z firmą XXXXXX
odpisałem im tak:
w takim razie jeżeli właścicielem mieszkania jest nowa osoba, a nie Państwo, a zgodnie z umową
&6 ustęp 6. Wszelkie zmiany i uzupełnienia niniejszej umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności
I potem odesłali meila, ze ta firma dalej jest zarządcą, ale tam teraz ich prawnik przygotowuje stosowne dokumenty i skontaktują się ze mną w celu podpisania stosownego aneksu.
Moje pytanie brzmi, czy to jest wystarczająca sytuacja bym mógł zerwać umowę? Czy to tak pięknie nie działa? :))
Dzięki wielkie z góry za odpowiedź!
#stancje #pytanie #prawo #poznan
Komentarz usunięty przez autora
§ 2. Powyższe uprawnienie do wypowiedzenia najmu nie przysługuje nabywcy, jeżeli umowa najmu była zawarta na czas oznaczony z zachowaniem formy pisemnej i z datą pewną, a rzecz została najemcy wydana.
Jak dla mnie ciebie i