Wpis z mikrobloga

A miała być spokojna niedziela w pracy...

Jestem uczulona, szczególnie na niektóry typ (pod)ludzi.

Siedzę na kasie, kasuję klienta, nagle patrzę ma jeden jogurt z rozerwanego czteropaka i drugi inny, też z rozerwanego czteropaka. Mówię więc:
- Ale te jogurty to są rozerwane z czteropaków.
- No tak rozerwałem je.
- W takim razie powinien Pan za nie zapłacić.
- Ale ja ich nie chcę, więc nie zapłacę.
Zamilkłam... Ale jednak nie mogłam się powstrzymać:
- No jest pan bezczelny.
- Nigdzie nie było napisane, żeby nie rozrywać.
Tym razem nie miałam oporów by mu zripostoać
- W takim razie powinien się Pan nauczyć czytać.
...
Jakim trzeba być ograniczonym umysłowo, by widzieć wyraźny napis na opakowaniu "W czteropaku taniej", widzieć "posklejane" czteropaki i mimo to rozrywać opakowanie? Zwłaszcza, że obok leżą pojedyncze.

O ja piekielna, o ja wredna.
#biedronka #klienci #glupotaludzkanieprzestajezadziwiac
  • 16
@f4t4lity: kod jest na jednym tylko jogurcie z czterech. Gość nie miał akurat tego.
@reneene: foto poglądowe pokazuje, że trzeba być totalnym debilem, by widzieć coś takiego i mimo to rozerwać.
@JimS: nie ma racji, całość ewidentnie sugeruje, że jest to RAZEM. Jeden kod, jeden wielki obrazek itp. Gdybym nie wiedziała, że nie mam racji, to bym się nie kłóciła. Pokaż jakiś przykład, skoro tak twierdzisz.
butterfly - @f4t4lity: kod jest na jednym tylko jogurcie z czterech. Gość nie miał ak...

źródło: comment_8hAUcgaFMvx8ND0k6CFnXEp8ZztLYbRP.jpg

Pobierz
@butterfly: Już się chciałem #!$%@?ć, bo z Twojego opisu dla mnie wynikało, że koleś sobie wyjął z czteropaka- kartonika jedną sztukę. Serio nazywacie to CZTEROPAKIEM? W życiu by mi nie przyszło, żeby wyłamywać jedną sztukę z czegoś takiego.
@foad69:

W życiu by mi nie przyszło, żeby wyłamywać jedną sztukę z czegoś takiego.

nie ma dnia, żeby jakiś debil nie rozerwał. Zazwyczaj wtedy sklejamy, ale często idzie po prostu na straty, bo komuś nie chciało się sięgnąć ręką OBOK po pojedyncze, takie same jogurty.
i ogólnie to się tyczy większości opakowań zbiorczych. Klienci biedronki nauczeni zostali, że mają rozrywać zgrzewki i opakowania i teraz walą jak leci, nie czytając cenówek
@butterfly: @sultanomariano: że niby nie mogę rozerwać bo w jednym opakowaniu? W WIELU sklepach mogę, to już bardziej opis etykietki sugeruje że cena za czteropak, niż fakt że są sklejone. Skoro nie ma dnia żeby jakiś DEBIL nie rozerwał to nie widzicie że jest tu jakiś problem? Czy lepiej codziennie sklejać "czteropaki" taśmą? :D i według mnie Twoje opakowanie nie krzyczy kompletnie nic. I kody kreskowe są na każdej sztuce
JimS - @butterfly: @sultanomariano: że niby nie mogę rozerwać bo w jednym opakowaniu?...

źródło: comment_6NeZCO0JUfURrWiEC13hRg8nXD1WDwZj.jpg

Pobierz
@JimS: jest różnica między butelkami wody czy cukrem, a towarem, który z reguły sprzedaje się w dwu, cztero lub więcej paku. Boże jedyny, na logikę, jeżeli obok leżą IDENTYCZNE jogurty, tylko pojedyncze, to po jaki #!$%@? rozrywać czteropak, żeby wziąć dwie sztuki? Nie mogę znaleźć opakowania tutti w google grafice, ale przejdź się do biedry. Na KAŻDYM opakowaniu napisane jest "nie do sprzedaży jednostkowej" ( ͡° ʖ̯ ͡°