Wpis z mikrobloga

Bo sąd właśnie orzekł, że korupcja u polityka to sprawa moralności, a nie rzecz, za którą ma iść do więzienia.

No nie sądzę... bo sąd orzekł całkiem co innego. Normalnie poszłaby siedzieć, ale nie było dowodów (uzyskanych w legalny sposób). KŁAMSTWO i MANIPULACJA FAKTU.

Chociaż fakt, że kretyństwem państwa byłoby gdyby dostałą odszkodowanie, ale nie podoba mi się takie manipulowanie tekstem jak podałem wyżej.

#manipulacja #zakopfest #klamstwo #sadownictwo
  • 5
  • Odpowiedz
@nodikv:

wyrok zwalnia Beatę Sawicką z odpowiedzialności karnej, ale nie moralnej

Sąd uznał, że tu jedynie zachodzi sprawa moralna. Innej kary nie będzie. Co się nie zgadza?
  • Odpowiedz
@RafiRK: Mówisz jakbyś nie znał sprawy. Wyrok ją zwalnia, ponieważ NIE BYŁO DOWODÓW, których sąd mógł użyć. gdybyśmy nie mieli demokracji i państwa prawa to mogliby ją wsadzić. Ale dowody były zdobyte nielegalnie, więc nie można ich użyć, a co za tym idzie, gdyby ją wsadzili do paki, a Ona by się odwołała do Europejskich instytucji, to tam dostałaby ten sam wyrok co teraz. Tyle, że dostałaby też miliony odszkodowań, rozgłos
  • Odpowiedz
@nodikv: widzę, że edytowałeś. To zdanie nie wyklucza, ani nie potwierdza, że dowody były w jakimś stopniu nielegalne.

a Ona by się odwołała do Europejskich instytucji, to tam dostałaby ten sam wyrok co teraz. Tyle, że dostałaby też miliony odszkodowań, rozgłos na całą Europę itd.

Dziwne scenariusze piszesz.
  • Odpowiedz
@RafiRK: Edytowałem tzn dodałem jedno zdanie. Nic nie wykasowałem, żeby była jasność.

Dowody były nielegalne i to już jest ustalone i stwierdzone. No słuchaj, jeżeli takie jest prawo, to gdyby się odwołała to by wygrała. A wiadomo, że tam się dostaje dużo wyższe odszkodowania (które i tak wypłaca państwo)
  • Odpowiedz