Wpis z mikrobloga

Jako, że parę razy w tygodniu pracuję tutaj za barem pokażę wam Mirki jedną z wręcz OBOWIĄZKOWYCH pozycji na półce w tajwańskim pubie. Jak mnie pamięć nie myli około 2 lata temu wspominałem na Mirko, że spirytus na Tajwanie to wręcz rzecz powszednia. Co więcej ludzie go po prostu piją, robią zawody i są święcie przekonani że to po prostu jeden z tych zwykłych polskich alkoholi, które się pije w dalekiej Polsce... Oprócz spirytusu jest jeszcze jedna popularna pozycja pochodząca rownież z Polski. Ktoś zgadnie?:) #bambusowylas #ciekawostki #tajwan #alkohol #pijzwykopem #dalekiwschod
Soju - Jako, że parę razy w tygodniu pracuję tutaj za barem pokażę wam Mirki jedną z ...

źródło: comment_Cspjzrr7Nk56lZS0Mvaosi2tTKJxI6QR.jpg

Pobierz
  • 55
  • Odpowiedz
@Dar_Q: Raczej słabo dostępna. W barach się jeszcze z Żubrówką nie spotkałem (oprócz jednego razu w polskiej restauracji)
  • Odpowiedz
@biabel: Są dwa rodzaje spirytusu, mocniejszy również jest w sprzedaży. Ten jest często wykorzystywany w drinkach oraz różnych wyzwaniach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz