Wpis z mikrobloga

Mirki, chyba coś ze mną nie tak. Miałam ogromną (nie)przyjemność obejrzeć film "Listy do M. 2" i moim skromnym zdaniem film, który wg recenzji ma wprawiać w świąteczny nastrój i opowiadać przyjemną historię o obdarowywaniu miłością i szczęściem nie robi nic z powyższych, a wręcz działa zupełnie na odwrót. Po obejrzeniu czuję się sfrustrowana i nabuzowana i najchętniej to bym komuś przywaliła za wypuszczenie czegoś takiego do kin. Uwaga! Same spoilery!
Nie będę tutaj w ogóle komentować scenografii, gry aktorskiej bo o tym to też książkę można napisać.
Oto moje spostrzeżenia, uwaga przeklinam:

#swieta #logikarozowychpaskow #kino #listydom
Czy tylko ja aż tak źle odebrałam ten film?
  • 14
  • Odpowiedz
  • 0
@sigurros: wydaje mi się ze zbyt na sile chciałaś by film ten odzwierciedlal życie. A jak powszechnie wiadomo z polskimi filmami romantyczno-komediowymi oddajacymi rzeczywistość jest niezbyt dobrze. Ja odebrałem film pozytywnie, chociaż faktycznie ducha świąt jest tam nie za dużo, chociaż mi wystarcza sama sceneria i muzyka ;)
  • Odpowiedz
@unknown_stranger: po obejrzeniu sama się zastanowiłam czy nie powinnam schować się do podziemia i unikać kontaktu z innymi ludźmi... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ogólnie to powiedziałam już dawno temu mojemu niebieskiemu, że jak mnie weźmie na komedię romantyczną to chyba będzie kłótnia. Ale sytuacja nas zmusiła - integracja z rodzicami. A na jaki inny film zabrać rodzinę, żeby się wszyscy dobrze bawili... Tutaj ważne było, żeby rodzice
  • Odpowiedz
@x1280: pewnie tak było. Zdawałam sobie sprawę z charakteru filmu, ale nie pomyślałam, że jakaś mądra głowa wymyśli akurat takie idiotyczne dramaty... Sceneria i muzyka - w filmie spoko, ale niestety w ogóle mnie nie nastroiła bo ciągle szukałam odpowiedzi na nurtujące mnie kwestie.
  • Odpowiedz
@sigurros: w sumie wymeczylem pierwsza część, czułem zazenowanie, promowanie rozwiazlosci i bagatelizowanie zdrady. Nigdy więcej gówno - komedii z karolakiem i papieżem na czele. Z całego filmu był spoko motyw tego małżeństwa co zaadaptowalo dziewczynkę.
  • Odpowiedz
a czego sie spodziewalas po tym filmie? te wszystkie polskie produkcje z karolakami to gunwo jakich malo. stracilas niepotrzebnie hajs na ten shit
  • Odpowiedz