Aktywne Wpisy

oldspiceedit +3
Mirasy, szybkie pytanie, szybka odpowiedz: Jak osiagnac piekne zycie w wieku 40 lat z przynajmniej 10M PLN na koncie przy moim scenariuszu?
10 000 000 PLN wydaje sie twarda granica ktora nie wiem jak osiagnac za 10 lat, chcialbym Wasze porady jak Wy byscie to ogarneli w takiej sytuacji?
- Mam 30 lat, moja kobita tak samo
- Zarabiamy razem na reke kolo 25-30k / miesiac po odjeciu kosztow zycia
- Obecnie mamy kolo 400k oszczednosci
10 000 000 PLN wydaje sie twarda granica ktora nie wiem jak osiagnac za 10 lat, chcialbym Wasze porady jak Wy byscie to ogarneli w takiej sytuacji?
- Mam 30 lat, moja kobita tak samo
- Zarabiamy razem na reke kolo 25-30k / miesiac po odjeciu kosztow zycia
- Obecnie mamy kolo 400k oszczednosci

OddajButa123 +270
źródło: GWn9MuJXYAAoMw5
Pobierz

#java #cpp #csharp
@edgar_k: Dokładnie tak. Tylko, że jeśli wczytywałby te same dane np. z pliku to sytuacja nie ulegnie zmianie. Dalej nie będziemy wiedzieli jak wyglądają użyte algorytmy i ja uważam, że tutaj jest problem.
Moim zdaniem nie stanowi problemu 50 tysięcy losowych liczb.
@stacktrace: a moze - jak pisalem - branch prediciton. W javie masz cache dla integerow - jak wylosuje "lepiej cacheujace sie" to bedzie inaczej niz dla gorzej etc.
@stacktrace: jesli sa losowe za kazdym uruchomieniem czy przebiegiem - to problem jak najbardziej,
Wydajność Mono a .Net to dwa różne światy mimo że to ten sam język.
@Ratll: cumplu, ja nie musze zgrywac. Pracuje w firmie ktora swoj wielomilionowy biznes opiera na testowaniu mi. wydajnosci. Poza tym wystarczajaco duzo ludzi Ci tu napisalo, ze to nie ma nic wspolnego z testowaniem wydajnosci, ale dalej sie upierasz, ze dokonales przelomu w IT.
Tak jak pisal @Kuchasz - nawet nie wiesz, czy przypadkiem polowa czasu wykonywania programu to
@rotflolmaomgeez: a ja zalecam zrozumiec, ze rachunek prawdopodobienstwa nie ma tu nic do rzeczy, bo nie testujemy powtarzalnosc czy losowosc, a fakt ze porownujesz 3 rozne programy?
To tak, jakbys rzucal moneta i kostka i dziwil sie, ze moneta nigdy nie daje wynikow wiekszych niz 2..
@Ratll: no jak widac jednak mialo, bo czasy sa rozne. Poza tym dalej mowa o porownaniu 3 ROZNYCH aplikacji, a nie tej jednej.
@Ratll: masz blede zalozenia, blede wykonanie wiec wyciagasz bledne wnioski, tyle.
Testowanie jest jak ciaza - albo sie jest w ciazy albo nie, nie da sie byc "wystarczajaco w ciazy". Tak samo testy albo sa
@Ratll: po prostu nie klade tam surowego miesa i wody z maką, udając że to kanapka z szynka