Wpis z mikrobloga

Przeprowadziłam pewien eksperyment na #tinder miesiąc temu.
Założyłam dwa konta, na dwóch różnych telefonach i dwa różne facebooki. Oba bez zdjęć, jeden płci męskiej, drugi płci żeńskiej.

1)męski bez zdjęcia- prawie wcale nie miał odzewu. Dodałam opis , z którego by wychodziło, że jestem aktywnym, rozgarniętym facetem, oczytanym, wymyśliłam sobie nawet stanowisko, języki i studia ale mimo to prawie wcale nie miałam dopasowań, mimo że akceptowałam każdą dziewczynę. Napisało tylko kilka Karynek. Dopiero po dodaniu zdjęcia z internetu znajomego brytyjczyka bogola ( W zasadzie nie mam pojęcia skąd miałby się taki wziąć w Polsce) z siłowni, hotelu i nart dziewczyny zaczęły akceptować jak #!$%@?.

2)damski bez zdjęcia - zanim napisałam jakiś opis taki sam jak u faceta miałam kilka zaakceptować, ale od razu poszły prośby o zdjęcia. Dopiero jak dodałam opis zaczęłam zauważać, że zaczęli się zgłaszać faceci... i to nawet nienajgorsi;) Częśc to stulejarze, część też od razu pytała o zdjęcia. Część spojrzała w opis i pisałam z nimi jakiś czas zanim mnie faktycznie gdzieś zaprosili. Kilku delikatnie wypytywało o moją tuszę xD Ale wydawali się eleganccy, z nutką klasy.
Dopiero jak zmieniłam zdjęcie na zdjęcie byłej mojego kumpla 10/10, która nie do końca pokazywała twarz ale ciało miała do ukochania posypał się stos potwierdzeń i stulejarzy proszących o więcej.

Wnioski?
1)Dziewczyny patrzą na wygląd i czy hajs się zgadza.
2)Faceci dzielą dziewczyny na takie, które chcieliby pocałować w rękę, w usta i w...

#badoo #niebieskiepaski #rozowepaski
  • 22
  • Odpowiedz
@Tsukiko: Też kiedyś zrobiłem podobny eksperyment, tyle że oba profile były mężczyzn. Na jednym dość przystojny, ale z opisem typu "jestem jaki jestem", a drugi mniej atrakcyjny, ale z ciekawym opisem. Wysyłałem wiadomości do jakiejś tam grupy kobiet. Na początku z obu profili starałem się być oryginalny i coś ciekawego napisać. Odzew tylko do tego atrakcyjnego. Potem się nie wysilałem i pisałem coś w stylu "cześć, kotku, popiszemy?". Odzew też
  • Odpowiedz
@Tomm16: Znaczy ja sama widzę, że niestety nie chodzi tylko o wygląd ale mnóstwo facetów jest zaniedbanych. Widzisz kolegów wyżej, że oczekują Jessici Alby. Ale taka Jessica Alba w sumie wie że i brzydki ją tylko wyrucha i łądny ją tylko wyrucha, więc chociaż przebiera w tych, którzy jej się podobają. A takie 6/10 jak ja wiedzą, że Tinder to aplikacja do szukania poruchu i sobie się tylko bawią:>
  • Odpowiedz
@Tomm16: @Tsukiko: @Jade: No a czego Wy się spodziewaliście po takim eksperymencie? Przecież mając do wyboru ładną dziewczynę i brzydką sami wybierzecie ładną, więc czemu macie taki ból dupy o to, że kobiety też wolą przystojnych bardziej od stulejarzy?
  • Odpowiedz