Wpis z mikrobloga

Murki, okradli moją paczkę która była wysłana Pocztą Polską. Ktoś mi powie jak to jest możliwe? Została wysłana w czwartek, ubezpieczona, 'Paczka24' z Wrocławia, przeszła przez UP Wrocław, Wer Wrocław, Wer Warszawa, UP w mieście obok mnie i dzisiaj już była na moim UP. Poszedłem, zdziwiony że listonosz nie przychodzi. Po czym dowiaduje się że 'Pańska paczka została okradziona, została komisyjnie zważona, i waga nie zgadza się o 0,5kg , dlatego nie opłacało się nawet jej wysyłać do Pana' . Protokół spisany, z sprzedawcą się już skontaktowałem.

I tutaj moje pytanie, wytłumaczcie mi jak, kiedy. Paczka nie mogła się uszkodzić, była specjalnie zabezpieczona, w środku telefon. Z tego co widziałem paczka została prawdopodobnie rozcięta z jednej strony, i potem zaklejona... Kompletnie inną taśmą >.< Mieliście już kiedyś taką sytuacje? Ile czasu trwa cała ta procedura z ubezpieczeniem?

Wołam @Old_Postman

Pozdrawiam, i (nie)dobry wieczór ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Xianter: Dziewczynie kiedyś ukradli buty za ~400 zł w Poczcie Polskiej właśnie. Powiedzieli, że to już któryś taki przypadek, chwile po tym dostała dokładną kwotę ile dała za produkt, sprawa na policje.. ale dalszego rozwoju nie znam. Mimo wszystko hajsy wróciły ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz