Wpis z mikrobloga

@Radeg90: wiesz co, jak dla mnie to hm inaczej, nie jest identyczny smak, na poczatku dawalismy tyle samo co kakao i bylo za mocne, jak da sie polowe mniej, jest smaczne. np ten budyn mi zarabiscie smakowal, ale np jak robilismy domowa czekolade z karobem, to bardziej smakowalo jak pralinki niz jak prawdziwa czekolada. tego smaku nie da sie podrobic, ale warto sprobowac karob. moze podejdzie ;)
@Calhil: Cumplu, to o czym piszesz to wiedza medyczna, że tak się wyrażę, poprzedniej epoki, kiedy uważano, że margaryna jest zdrowszą alternatywą niż masło(!). Tak faktycznie dawniej uważano jak piszesz, ale wraz z rozwojem lat nauki poglądy na tłuszcze i cholesterol się zmieniły. Cholesterol nie ma nic wspólnego z miażdżycą, jest miękki jak tłuszcz. Blaszka miażdżycowa jest twarda jak kamień i zawiera tłuszcze roślinne. Polecam Ci przejrzeć te filmiki, gość jest
@Radeg90: Rozumiem, ze kokos to zwierze albo grzyb i nie zawiera tluszczow roslinnych.
Te artykuly, ktore ci podalem to wyniki najnowszych naukowych badan medycznych. Rocznik 2014/2015 to na pewno nie poprzednia epoka. Sa na pewno bardziej wiarygodnym zrodlem informacji niz jakis blogger.