Wpis z mikrobloga

@fervi: Tak jak wszystko obecnie, chociaż motorola to taki pół chińczyk bo ich siedziba znajduje się w Ameryce i tam też jest biuro projektowe. Jedynie składają telefony w Chinach u Lenovo.
@fervi: Czemu? To dalej ta sama motorola co kiedyś bo Lenovo dało im wolną rękę, a nawet powierzyli zuka. Jedynie ze w czasie upadku ewakuowalo się paru ludzi z najwyższych stołków, ale to nie oni stanowili serce tej firmy.
@vegaushp: Sercem ich firmy były porządne telefony - szczególnie dla Verizonu. Teraz to takie same smartfony co Samsung, ale z inną nazwą.

Moto G nawet nie stało koło Motoroli, to tani chińczyk dla mas. I wypowiadam te słowa siedząc na porządnej Motce.
@fervi: Czy wiesz gdzie w Polsce można model 2GB kupić? Jest chyba tylko 1GB. Wersję 2GB widziałem na brytyjski amazonie. Nawet na niemieckim amazonie nie ma 2GB (jest tylko pre-order).
@fervi: Ja tam jestem zadowolony ze swojej motki. G3 jest telefonem dla mas bo to telefon mocno budżetowy. Z tego co pamiętam miałeś droida 4 który w czasach wydania był w średniej półce cenowej. Różnica w wykonaniu między tymi półkami będzie znacząca bo seria g ma być przede wszystkim tania.
@vegaushp: I mam go :P
- QWERTY
- Lapdock 100
- HD Multimedia Dock
- Cały branding pod serię
- Wygląd
- Oddzielny port HDMI

A dzisiejsze telefony to głównie kopiowanie od siebie, smartfony różnią się parametrami. Wstyd mi za ten sprzęt :(
@fervi: Problem był taki ze to się nie sprzedawało. Te całe wizje dockow były fajne, ale koniec końców telefon nie zastąpił niczego oprócz przenośnego odtwarzacza mp3. Moim zdaniem słusznie ze to juz nie istnieje bo motorola by prosiła się o 3 upadek.
Klawiatura fizyczna była fajna gdy ekrany były małe i jedno punktowe. Wtedy klawiatura fizyczna była naprawdę użyteczna.
Dzięki 3 generacji motox wreszcie udało się im zamknąć rok na plusie.
@fervi: Tylko że asus żyje z komputerów a motorola żyje wysysając pieniądze od lenovo. Jak kogoś stać to można wszystko, dla przykładu apple utopiło parę miliardów w firmy zajmujące się szafirowym szkłem i gówno z tego maja. Ale ich stać na takie zabawy.