Wpis z mikrobloga

Jak już lecą #kryptografia #glupiewykopowezabawy
To też mam coś z nagrodą dość symboliczną wyślę p--o (albo dwa a co tam) w paczce w dowolne miejsce w Polsce (na paczkomat), czas tydzień, a jak ktoś rozwiąże w weekend. hm..nagroda do 50 zł, nie wiem jeszcze co ;)

Nie znam odpowiedzi, ale jak ją poznam to będę umiał ją sprawdzić.
Odpowiedzią będzie albo jakiś tekst albo liczba (np. współrzędne) albo ewentualnie rysunek na matrycy 12x5 (wątpliwe).

Nie chcę podpuszczać, ale myślę, że nikt nie rozwiąże.
Jeżeli to będzie napis, to nie zawiera liter J U W (to alfabet klasyczny łaciński)
L.....G - Jak już lecą #kryptografia #glupiewykopowezabawy
To też mam coś z nagrodą ...

źródło: comment_YyoNODE2sHXQbb0s2K8c4xBdZdiyxYV9.jpg

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

To może być wykres z spektrometru. Wartości na osi X to pierwiastek chemiczny, a Y jego ilość, czyli w efekcie końcowym wykres opisuje jakiś związek chemiczny. To tak w uproszczeniu. Może to być też wynik FFT.
  • Odpowiedz
A może jakiś radar geologiczny lub sonar. Widać ze z góry przychodzą 2 kable, czyli urządzenie generuje jakiś sygnał i odbiera.
  • Odpowiedz
@wart: @szokram: @szokram: Drugą szaloną koncepcją dzwiękową (chociaż ciągle sobie tłumaczę, że to nie manic wspólnego z żądną falą tylko trzeba jakoś to samo wsobie zdekodować a wsystko jest tyko zmyłką)
jest to, że mam potencjalne utwory których to byłby fragment.
(Takie utwory odnalażłem w książce), a te znaki "Gwiazdka", wykrzyknik, 37, 12x12 to jakaś wskazówka
np. jakiś behemota, narco-corrido, "Pierwsze takty koncertu Bacha na dwoje
  • Odpowiedz
@LowcaG: chyba audacity pokazuje przebieg amplitudowy ścieżki dźwiękowej.

wykrzyknik, 37

tamten poziom to chyba nie 37, bo biorąc pod uwagę cały sygnał, zero wydaje się być na poziomie 5-6 (w oscyloskopach zero nie musi być na samym dole), co za tym idzie wartość przy wykrzykniku to może być 31.

Pewnie już na to ktoś wpadł, ale może chodzi o względne położenie wykrzyknika względem gwiazdki, czyli 156 (w osi X) i
  • Odpowiedz
jest to, że mam potencjalne utwory których to byłby fragment.

(Takie utwory odnalażłem w książce), a te znaki "Gwiazdka", wykrzyknik, 37, 12x12 to jakaś wskazówka

np. jakiś behemota, narco-corrido, "Pierwsze takty koncertu Bacha na dwoje skrzypiec d-moll" "Waltzing Matilda"

@LowcaG: Czy któryś z tych utworów masz w
  • Odpowiedz
Natomiast współrzędne są odniesieniem do jakiejś książki nr strony, nr wyrazu.

@wart: (raczej) Niemożliwe książka jest napisana w wielu językach.

Czy któryś z tych utworów masz w
  • Odpowiedz