Wpis z mikrobloga

W tydzień przeczytałem Drogę Królów i Słowa Światłości. Jakie to dobre!

Strasznie żałuję, że na kolejną część trzeba czekać jeszcze minimum 1,5 roku. ;(

Seria Archiwum Burzowego Światła ma mieć łącznie 10 części, ale już teraz jest wśród moich ulubionych serii fantasy razem z Malazańską Księgą Poległych. George R.R. Martin może im buty lizać ze swoją Pieśnią Lodu i Ognia.

#czytajzwykopem #fantasy #czytajzkindle #ksiazki #literatura #sanderson #fantastyka
gobi12 - W tydzień przeczytałem Drogę Królów i Słowa Światłości. Jakie to dobre! 

...

źródło: comment_0XjCVwGJgIaaxWtP0LnUVYmt8bu1JjmJ.jpg

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gobi12: Oj bardzo mi się podoba sformułowanie, że RR Martin może buty czyścić Sandersonowi. Racja, u mnie Archiwum Burzowego Światła to najlepsza seria, obok Kroniki Królobójcy. I tutaj i tutaj czekam na następne części :)
  • Odpowiedz
@arkadiusz-molenda: Przykre jest tylko to, że nawet z jego 15 osobowym zespołem pisarskim jedna część zajmuje mu około 2 lat pisania. Czyli zakończenie serii poznamy około 2030. ;( Nie napawa to optymizmem.

@jjacak: Nie wiem, ale z chęcią przeczytam. ;)
  • Odpowiedz
@verho: Naprawdę? Reklamują ją w Polsce bardzo, nie tak nachalnie jak Achaję (o której zdania nie mam, może ktoś tu obecny poleci) , ale podobnie. A może po prostu ja mam szczęście do reklam MKP.
@Rajca: MAG wydaje odświeżone Studnia Wstąpienia i Z Mgły Zrodzony (jak i następne części) drugiej serii Sandersona, posiadam i po "Terrorze" się za to chyba zabiorę :)
@qmox: Nie ma co
  • Odpowiedz
Strasznie żałuję, że na kolejną część trzeba czekać jeszcze minimum 1,5 roku. ;(

@gobi12: głównie dlatego się za to nie zabieram. Pewnie przez te półtora roku zapomniałbym co i jak i musiałbym czytać od nowa. :P
  • Odpowiedz
@verho: Chyba kilkanaście kolejnych niedziel. Malazańska Księga Poległych ma coś około 12k stron ;D Ale jest doskonała, według mnie jeszcze lepsza niż ABŚ.

@Rajca: To tym bardziej ;(
  • Odpowiedz
@arkadiusz-molenda: Ja mam stare wydanie mistborna i to nowe, bo wreszcie jakoś to wygląda. Niedługo stop prawa wyjdzie w II wydaniu, a na wiosnę Cienie tożsamości (Shadows of Self) po naszemu. Ogólnie rzecz biorąc kupiłem wszystko co związane z Cosmere i czekam na kolejne książki. Warto. 3 część Archiwum pewnie łyknę w oryginale, potem kupię polskie wydanie. Tak zrobiłem z Words of Radiance.
@gobi12: Brandon ma nieziemskie tempo
  • Odpowiedz
@gobi12: O tak, mamy podobny gust. Jeżeli jeszcze nie czytałeś to spróbuj Kroniki Czarnej Kompanii, zajebiste rzeczy. Erikson bardzo się nimi inspirował tworząc Malazańskie Księgi.
  • Odpowiedz